Συνταγές
Φτιάξτε σπιτικά παστάκια Kinder Paradiso
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Υλικά
200 g αλεύρι
200 g κορν φλάουρ
200 γραμ ζάχαρη
6 μέτρια αυγά
250 g μαλακό βούτυρο.
1 φακελάκι μπέικιν
3 κουτ σουπ λικέρ
1 βανίλια
Γάλα, για να αλείψουμε το κέικ μας
Για την γέμιση
300 ml κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας μέλι
άχνη για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και στη συνέχεια χτυπάμε τα ασπράδια, με μια πρέζα αλάτι, για περίπου 5-8 λεπτά, πρέπει να είναι πολύ σφιχτά για να γίνουν μαρέγκα.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη και τους κρόκους. Χτυπάμε καλά μέχρι να ασπρίσουν προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο, και το λικέρ και χτυπάμε .
Στη συνέχεια, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ και το μπέικιν και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε την βανίλια και τα ανακατεύουμε καλά. Κατόπιν ρίχνουμε τα χτυπημένα ασπράδια και ανακατεύουμε με μια μαρίζ απαλά από κάτω προς τα πάνω.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο ταψί (20 επί 30 εκ.) στρωμένο με λαδόκολλα (ή λαδωμένο και αλευρωμένο),και το ισιώνουμε καλά.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά (μετά τα 25 ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα).
Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και προσθέτουμε το μέλι.
Αφού κρυώσει το κέικ μας κόβουμε και ισιώνουμε τις άκρες και μετά το χωρίζουμε στη μέση. Με ένα πινέλο κουζίνας περνάμε με γάλα το εσωτερικό του κέικ μας και γεμίσουμε με την κρέμα μας,την επιφάνεια.
Κλείνουμε με την άλλη βάση του κέικ πιέζοντας ελαφρά.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον τρεις ώρες.
Το κοβουμε σε ορθογώνια κομμάτια, και πασπαλιζουμε με άχνη
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.