Συνταγές
Υπέροχο αγαπημένο και λαχταριστό γλυκό μπακλαβαδάκια, μπουκιά και συγχώριο
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
8 φύλλα κρούστας
1 φλ βούτυρο αγελάδος λιωμμένο κρυο
4 κ.σ ζάχαρη
5-6 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
400 γρ καρύδι τριμμένο
1 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ γαρύφαλλο
Για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
2 κ.σ μέλι
1 φλούδα λεμόνι
1 ξύλο κανέλας
2 καρφάκια γαρύφαλλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το καρύδι με την ζάχαρη την φρυγανιά την κανέλα το γαρύφαλλο και τα ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε το ένα φύλλο το βουτηρώνω βάζουμε το άλλο φύλλο και επάνω βάζω από το μείγμα με το καρύδι τυλίγω σε ρολλο και το βάζω σε βουτηρομένο ταψάκι. Εγω χρησιμοποίησα στρογγυλό 32 εκ.Ετσι έκανα και με τα υπόλοιπα φύλλα.
Απο επάνω έβαλα το υπόλοιπο βουτηρο χαρά Θα σε κομμάτια και έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις περίπου 50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Για το σιρόπι έβαλα το νερό με την ζάχαρη την κανέλα το γαρύφαλλο και την φλούδα λεμονιού να βράσει 7-8 λεπτά από το σημείο βρασμού.
Τέλος προσθέτω το μέλι ανακατέυω να διαλυθεί καλά και σιροπιάζω κρύο γλυκό ζεστό σιρόπι.
Αφηνουμε να κρυώσει καλά.Απο επανω προσθέτω λίγο τριμμένο καρύδι.
Σαν το σπιτικό δεν έχει!
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.