Συνταγές
Το πιο βουτυρένιο γλυκό είναι αυτό – μπαγκλαβάς πεντανόστιμος!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Υλικά:
1 φύλλο κρούστας(έβαλα 1 1/2 πακέτο φύλλο και 1 1/4 λάδι)
3/4 ποτ λάδι ή βούτυρο
400 γρ.αμύγδαλα σπασμένα και καρυδιά ή χαλεπιανά(μπορούμε να βάλουμε πιο λίγη ποσότητα)
1/4 κγ γαρίφαλο
2 κγ.φρυγανιά
κανέλα, ζάχαρη όσο θέλετε (έβαλα 3 κουταλάκια το καθένα)
λίγο ανθόνερο
Σιρόπι:
2 3/4 ποτ.νερό
2 3/4 ζάχαρη
ξυλάκια κανέλας
φλούδα λεμονιού
2-4 γαρύφαλλα
1 κ.σ. μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζει για 5 λεπτά. Οταν σβήσουμε τη φωτιά βάζουμε και το μέλι.
Λαδώνουμε το pyrex ,κάθε φύλλο το λαδώνουμε με το πινέλο.
Βάζουμε τα σπασμένα αμύγδαλα στην μέση ή εναλλάξ 3-4 φορές. Τον χαράζουμε καλά με μυτερό μαχαίρι.
Πρώτα κάθετα και μετά από την γωνιά πάνω δεξιά μέχρι την γωνιά κάτω αριστερά.
Για να γίνει το σχήμα του μπαγκλαβά.
Ψήνουμε στους160 βαθμούς αντιστάσεις για μια ώρα.Χλιαρο το σιρόπι. Δεν σκεπάζουμε τον μπαγκλαβά.
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για φοβερά Τραγανά Μπακλαβαδάκια Μπουκίτσες που θα σας ξετρελάνουν!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο φύλλο κρούστας Βηρυτού,
250 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο αγελαδινό,
500 γραμμάρια ψιλοκομμένο καρύδι,
μισού κουταλάκι του γλυκού κανέλα,
μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
και σιρόπι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε τα φύλλα.μπροστά μας ,τα ανοίγουμε,τα κόβουμε λωρίδες δηλαδή 3 λωρίδες .
Ανοίγουμε μια.λωρίδα ,βουτυρώνουμε βάζουμε πάνω δεύτερη λωρίδα ξαναβουτυρώνουμε, τοποθετούμε γέμιση,δηλαδή καρύδι,κανέλα γαρύφαλλο και κλείνουμε.σε.τρίγωνο.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για όλα.
Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί,και τα βάζουμε 30 λεπτά και στο ψυγείο αφού τα έχουμε βουτυρώσει πολύ καλά.
Τα βγάζουμε και τα ψήνουμε.σε.προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα.
ΣΙΡΟΠΙ:
3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη,
3 φλυτζάνια τσαγιού νερό,
3 κουταλιές της σούπας μέλι
χυμό ενός φρέσκου λεμονιού
Βράζουμε μέχρι να δέσει πολύ καλά.
Σιροπιάζομαι καυτά γλυκά κρύο σιρόπι!!!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.