Συνταγές
Πιστέψτε μας είναι πεντανόστιμα – μπακλαβαδάκια με φουντούκια και πραλίνα..
Η συνταγή είναι από Maria Xatzhstamatioy– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΙΛΚΑ
Τι θα χρειαστούμε για την δόση
-4 φύλλα κρούστας
-50 γραμ. βούτυρο λιωμένο
-300 γραμ. φουντούκια ψημένα και κομμένα στο μπλέντερ
-1/2 γκ. κανέλλα
-50 γραμ. μελι
-350 γραμ. πραλίνα
Σιρόπι
-1 φλιτζάνι ζάχαρη
-1 φλυτζανι νερό
-1 φέτα λεμονι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε 5 λεπτά από το σημείο βρασμού και αφήνουμε να κρυώσει.
Στρώνουμε το πρώτο φύλλο και το βουτυρώνουμε, από πάνω στρώνουμε το δεύτερο και βουτυρώνουμε.
Επίσης το τρίτο στρώνουμε, και βουτυρώνουμε.
Στρώνουμε και το τέταρτο.
ΔΕΝ βουτυρώνουμε
Ρολάρουμε τα φύλλα μας από την στενή πλευρά πάνω σε χοντρό πλάστη.
Χαλαρά ώστε να βγεί εύκολα ο πλάστης μας χωρίς να ανοίξουμε τα φύλλα.
Τον βγάζουμε.
Κόβουμε σε κομμάτια σε μέγεθος ενάμιση δαχτύλου περίπου το καθένα.
Ανοίγουμε τις φωλιές.
Αραδιάζουμε σε ταψάκι.
Έχουμε αναμείξει το μέλι την κανέλλα και τα φουντούκια.
Βάζουμε στην βάση κάθε φωλιάς μια κουταλίτσα από το μίγμα.
Πατάμε με τα δάχτυλα.
Στον μέσον μια κουταλιά πραλίνα.
Και πάλι από πάνω μια κουταλίτσα από το μίγμα.
Ψήνουμε για μισή ωρα στους 170 βαθμούς στο αέρα.
Σιροπιάζουμε ζεστά όπως είναι με κρύο σιρόπι.
Η συνταγή είναι από Maria Xatzhstamatioy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!