Connect with us

Συνταγές

Ένα κλασσικό σπιτικό φαγητό, που δύσκολα ξεπερνιέται!… Μακαρονάδα με τρυπητό μακαρόνι και μοσχαράκι κοκκινιστό

Published

on

1930661 10207945937382316 5688320902117435972 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η συνταγή είναι από Manthos Anagnostou – “ΑΛΜΥΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ”.

Η Συνταγή για το Μοσχαράκι Κοκκινιστό :
Προετοιμασία: Το καλό είναι ότι το κρέας γίνεται καλύτερο αν προετοιμαστεί την προηγουμένη γιατί δένει η γεύση. Για το κοκκινιστό υπολογίστε συνολικά γύρω στις 2 ½ ωρούλες, (ακόμα και 4 , αν είστε μερακλήδες, προκειμένου να σιγομαγειρευτεί…’slow-cooking”, το λεγόμενο…), συνταγή που απαιτεί και μια σχετική επιμέλεια, αλλά με μαγικό αποτέλεσμα που αξίζει τον κόπο. Αν την κάνετε πρώτη φορά, ακολουθήστε τα βήματα και τις σημειώσεις. Μπορείτε επίσης, να μαρινάρετε τα κομμάτια του κρέατος από την προηγουμένη μέρα, για ακόμα καλύτερο – πιο γευστικό – αποτέλεσμα. Η μαρινάδα αποτελείται από το ελαιόλαδο, το κρασί και τα μπαχάρια.

Υλικά που χρησιμοποιήσαμε:
550 γρ. μοσχαράκι κομμένο σε μπουκιές
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κτσ. βούτυρο φρέσκο, (και άλλα 3 για το τσιγάρισμα)
50-100 ml. ελαιόλαδο
3/4 φλιτζανιού τσαγιού κρασί Μαυροδάφνη
1. ντομάτα τριμμένη
100 γρ. πελτέ ντομάτας
1/4 κουτί χυμό ντομάτας
Αλάτι θαλασσινό
Πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
2 φ. δάφνη
3-4 κλωνάρια μαϊντανού δεμένα με σπάγγο
1 ξυλάκι κανέλα
½ κτγ. μπούκοβο
1 κτγ. ζάχαρη
1 κτσ. κολλίανδρο
1 ποτήρι ζεστό νερό, (ή και περισσότερο)

Εκτέλεση
Σε φαρδιά μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.
Τσιγαρίζετε σε δυνατή φωτιά το λάδι και όταν κάψει καλά, ρίχνετε σε δόσεις το κρέας, (συνήθως 2-3 δόσεις γι’ αυτή την ποσότητα) ώστε να καραμελώσει απ’ έξω σε υψηλή θερμοκρασία.

Αν γεμίσετε την κατσαρόλα με όλη την ποσότητα του κρέατος σε μια δόση, πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και αντί να ψηθεί, βράζει, βγάζοντας έξω τα ζουμιά του.

Δεν το ανακατεύετε συνέχεια, απλά γυρνάτε ένα-ένα τα κομματάκια μετά από 3 λεπτά και περιμένετε να καραμελώσει και απ΄την άλλη πλευρά. Αφού συμβεί αυτό, κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα φροντίζοντας όλα τα κομμάτια να ψηθούν απ’ όλες τις πλευρές τους. Η συνολική διαδικασία για κάθε δόση διαρκεί περί τα 6-8 λεπτά. Κάθε φορά, τα αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα και αφήνετε ένα λεπτό περίπου να ξανακάψει το λάδι πριν προσθέσετε την επόμενη δόση.

Μόλις ολοκληρώσετε με το κρέας και το έχετε σε ένα μπολ, ρίχνετε στο λάδι που έχει απομείνει το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και χαμηλώνετε τη φωτιά για 3-4 λεπτά ώστε να καραμελώσει κι’ αυτό.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα υπόλοιπα υλικά μαγειρεύοντας στην αρχή σε δυνατή και στη συνέχεια σε χαμηλή φωτιά, να σιγοβράσει το κρέας, προσθέτουμε μετά από λίγο νερό, ανακατεύοντας συχνά, με προσοχή να μην κολλήσει!

Προσέχουμε, μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε επί πλέον νερό.
Το αφήσαμε να μαγειρεύεται σε πολύ χαμηλή φωτιά την τελευταία ώρα. Συνολικός χρόνος: περ. 4 ωρούλες!

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, βάζοντας τα βρασμένα μακαρόνια κάτω κυκλικά και από πάνω την μυζήθρα, τσιγαρίζουμε με το φρέσκο βούτυρο καυτό!, και τέλος, το κρέας.
Σημείωση: Προτείνεται, να αφήσουμε το κρέας μαγειρεμένο να κρυώσει και μετά από 2 ωρίτσες να ξαναζεσταθεί και να σερβιριστεί. Αυτό ισχύει για όλα τα λαδερά και μαγειρευτά φαγητά. Έτσι δένει καλύτερα η σαλτσούλα με το φαγητό. Η διαφορά είναι τεράστια! Απλά, χρειάζεται προγραμματισμός και υπομονή!

Η συνταγή είναι από Manthos Anagnostou – “ΑΛΜΥΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ”.

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές9 λεπτά ago

Εύκολο σάμαλι και νηστίσιμο με άρωμα μαστίχας!

Συνταγές2 ώρες ago

Εύκολα παραδοσιακά μελιτίνια Σαντορίνης κατευθείας από τις Κυκλάδες

Συνταγές4 ώρες ago

Νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών στο φούρνο χωρίς λάδι – χορτοφαγικά και θρεπτικά

Συνταγές6 ώρες ago

Στριφτή τυρόπιτα κιχί από την Βόρεια Ελλάδα

Συνταγές21 ώρες ago

Τα παιδιά θα το αγαπήσουν! Εύκολο και Δροσερό σιροπιαστό γλυκό με μία τέλεια κρέμα

Συνταγές22 ώρες ago

Σπιτικές λεμονάδες από φρέσκο χυμό λεμόνι – καλή σας απόλαυση

Συνταγές1 ημέρα ago

Τέλειο απολαυστικό γλυκό – ένα ανάλαφρο ρεβανί με ινδοκάρυδο και κρέμα

Συνταγές1 ημέρα ago

Παραδοσιακά και ελληνικά – ντολμαδάκια στη γάστρα με φρέσκα μυρωδικά, ρύζι και πλιγούρι

Συνταγές1 ημέρα ago

Τόσο εύκολο! Ελάτε να φτιάξουμε μια ταπεινή και πολύ νόστιμη νηστίσιμη χορτόπιτα

Συνταγές1 ημέρα ago

Από τις ζύμες που δεν αλλάζω με τίποτα! Γίνεται πάρα πολύ τραγανή

Συνταγές1 ημέρα ago

Φοβερά κουλουράκια με βούτυρο γάλακτος

Συνταγές2 ημέρες ago

Γιατί κανείς δεν πρέπει να μείνει χωρίς γλυκό – πάστα ταψιού με γεύση σοκολάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραίο και δροσερό γλυκάκι – κρέμα ψυγείου με ανανά για κάθε εορταστικό τραπέζι

Γλυκα2 ημέρες ago

Καταπληκτικό γλυκό στο ποτήρι με τσουρέκι που περίσσεψε!

Συνταγές2 ημέρες ago

Μπουκιά και απόλαυση! Σουπιές με σπανάκι και άγριο μάραθο

Συνταγές2 ημέρες ago

Ό,τι χρειάζεσαι για τα πασχαλινά κουλουράκια με μαστίχα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί με χαρούπι υγιεινό και πολύ νόστιμο

Συνταγές2 ημέρες ago

Θεϊκές ταλιατέλες με σπανάκι

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία ιδέα που θα ξετρελάνει τα παιδιά

Συνταγές3 ημέρες ago

Νόστιμο Γλυκό στο πεντάλεπτο, με 4 υλικά, χωρίς να λερώνουμε κουζίνες!

Συνταγές3 ημέρες ago

Μεσολογγίτικο ρολό – ένα υπέροχο γλυκό με καρύδια ή αμύγδαλο, μέλι που μοσχοβολάει βούτυρο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τζιγεροσαρμάς – ο θρακιώτικος κεφτές με ρύζι και συκώτι

Συνταγές3 ημέρες ago

Υπέροχα μουστοκούλουρα μαλακά, μυρωδάτα και γευστικότατα..

Συνταγές3 ημέρες ago

Πορτοκαλόπιτα μυρωδάτη και ζουμερή – Σερβίρετε με παγωτό!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραίο κέρασμα !! Υπέροχα σοκολατάκια!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πίτσα με ζύμη αργής ωρίμανσης – Πάρα πολύ ωραία

Συνταγές4 ημέρες ago

Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει! Spring rolls χειροποίητα με λαζάνια

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν υπερβάλω καθόλου! Το γευστικό και δροσερό cheesecake που χρειαζόμαστε αυτές τις ημέρες!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ευκολοι πατατοκεφτέδες – δείτε πως θα φτιάξετε τους πιο νόστιμους

Συνταγές4 ημέρες ago

Εξαιρετική συνταγή για μια νηστίσιμη τυρόπιτα

Exit mobile version