Συνταγές
Υπέροχο και λαχταριστό το μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ
Η Συνταγή είναι από Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχάρι σε κομμάτια
Ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμενο
1 ξύλο κανέλας
2-3 κόκκους μπαχάρι
1 κουτί ντοματοχυμο
1 φύλλο δάφνης
1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
Αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωταρουμε το μοσχάρι στο ελαιόλαδο και ρίχνουμε και το κρεμμύδι
Σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και τα υπόλοιπα μπαχαρικά και βράζουμε μέχρι να γίνει
Φτιαχνουμε τον πουρε και σερβίρουμε
Για τον πουρε έβρασα 5 πατατες , τις έλιωσα έβαλα αλατοπίπερο, γάλα και Βιταμ (με το μάτι)
*δεν βράζω το γάλα! μόνο τις πατάτες.Τα υπόλοιπα αφού τις σουρωσω τα προσθέτω !
Η Συνταγή είναι από Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για μπουρέκι με γεύση διαφορετική και ελαφρώς γλυκόξινη
Η Συνταγή είναι από Giannis Artemis Peteinarakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κιλό μυζήθρα γλυκιά
1 πακέτο φύλλα κρούστας
Ζάχαρη
Κανέλα
Ελαιόλαδο
2 αυγά
* προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα της γέμισης και δυόσμο
Εκτέλεση
Βάζουμε στην μυζήθρα τα αυγά, κανέλα, ζάχαρη (1 φλιτζανα του τσαγιού ζάχαρη)
Στρώνουμε στο ταψί 4 φύλλα που έχουμε λαδωσει, μυζήθρα,2 φύλλα, μυζήθρα,και τα υπόλοιπα φύλλα ( και αυτά τα έχω λαδωσει)
Το ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 45 λεπτά
Σιρόπι
1 φλυτζάνα ζάχαρη
1 φλυτζάνα νερό
Το μπουρεκι να είναι ζεστό και το σιρόπι κρύο
Σιροπιάζουμε το γλυκό μπουρέκι και το αφήνουμε μερικά λεπτά να τραβήξει τα υγρά.
Το γλυκό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
Η Συνταγή είναι από Giannis Artemis Peteinarakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.