Connect with us

Συνταγές

Φτιάξτε αγαπημένο και μαμαδίστικο λεμονάτο μοσχαράκι στην χύτρα

Published

on

428518474 1441043526502340 751681183333773674 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η συνταγή είναι από Matula Giasirani – “Ανθισμένη Κουζίνα🌺🌺 (γευστικες δημιουργιες)”.

Υλικά
Μερίδες 2
:
500 γραμ. μοσχαράκι σε τετράγωνα κομμάτια ελιά η σπάλα
1 κρεμμύδι κόκκινο γλυκό ψιλοκομμένο
165 ml. κρασί λευκό ξηρό, (1/2 ποτήρι σωλήνα του νερού)
100 ml. ελαιόλαδο, (το λάδι πρέπει να καλύψει τον πάτο της χύτρας)
165 γραμ. νερό, (1/2 ποτήρι σωλήνα του νερού)
25 ml. λάιμ ή λεμόνι χυμό και ξύσμα, (4 κτσ. χυμό λαιμ λεμόνι )
Ανθό ή αλάτι
Πιπέρι μαύρο φρέσκο – τριμμένο από μύλο

Γαρνιτούρα:
Πατάτες τηγανιτές ή πιλάφι άσπρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Όλα τα υλικά φροντίζουμε να είναι δίπλα μας μετρημένα.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το μοσχαράκι με νερό όσο ανάλατο να το σκεπάζει.

Μόλις πάρει βράσει, και φουσκώσει μαζί με τους γκρίζους αφρούς ετοίμους να ξεχειλίσουν, αποσύρουμε από την φωτιά και πάμε στον νεροχύτη.
Αδειάζουμε τους αφρούς και το νερό, και στραγγίζουμε το κρέας μέσα σε σουρωτήρι, χωρίς να το ξεπλύνουμε.

Στην χύτρα σε δυνατή φωτιά, 9/9 βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, και ρίχνουμε το κρέας, (θα τσιτσιρίζει) αλλά δεν χαμηλώνουμε την φωτιά.
Δεν ανακατεύουμε αλλά γέρνουμε την χύτρα ώστε να λουστεί το κρέας με το λάδι.

Κουνάμε την χύτρα και περιμένουμε να ξεκολλήσει μόνο του, το μοσχαράκι από τον πάτο της χύτρας, οπότε το γυρνάμε από την άλλη, ώστε να ροδίσει και να θωρακιστεί και από τις δύο πλευρές.
Το βάζουμε σε πιάτο βαθύ διπλά μας και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, να μείνει ζεστό.

Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι, και ανακατεύουμε με ξύλινες κουτάλες, ξύνοντας τον πάτο και μαζεύοντας, ότι υπάρχει εκεί.
Αποσύρουμε την χύτρα από την φωτιά για να ρίξουμε την υψηλή θερμοκρασία, (αν χρειαστεί για το σοτάρισμα του κρεμμυδιού), και ξαναβάζουμε την χύτρα πίσω στην φωτιά μαζί με το κρέας και τα ζουμάκια που έβγαλε, όταν σοταριστεί το κρεμμύδι.

Περιμένουμε να έρθουν στην ίδια θερμοκρασία, και σβήνουμε με το κρασί.
Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, 1-2 λεπτά, (δεν κατεβάζουμε από το 9/9).

Προσθέτουμε το νερό, και μόλις πάρει βράσει το φαΐ, σφραγίζουμε την χύτρα, και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της χύτρας μας.
Αποσυμπιέζουμε, και ανοίγουμε την χύτρα.

Αν έχει πολλά υγρά, βγάζουμε το κρέας έξω για να μην σκληρύνει, και βράζουμε την σάλτσα σε υψηλή θερμοκρασία 9/9 μέχρι να δέσει.
Ξαναβάζουμε το κρέας μέσα, προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμόνι, αφήνουμε να πάρουν μια δυο βράσεις όλα μαζί, και αποσύρουμε από την φωτιά.

Αλατίζουμε, τρίβουμε πιπέρι, και σείουμε την χύτρα κυκλικά για να ανακατέψουμε.
Σκεπάζουμε με σίτα και αφήνουμε το λεμονάτο να ξεκουραστεί, μέχρι να φτιάξουμε την γαρνιτούρα που επιλέξαμε.
Μετά σερβίρουμε.

Η συνταγή είναι από Matula Giasirani – “Ανθισμένη Κουζίνα🌺🌺 (γευστικες δημιουργιες)”.

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές36 λεπτά ago

Μια εύκολη συνταγή για το γλυκό banoffee (μπανόφι) με μερέντα

Συνταγές3 ώρες ago

Αφράτα τσουρεκάκια που έχουν μπισκοτένια υφή – Πολύ απολαυστικά

Συνταγές4 ώρες ago

Μελιτζάνες νηστίσιμες με βάση σάλτσας σπιτικής πάπρικας στο φούρνο χωρίς καθόλου κόπο

Συνταγές6 ώρες ago

Η καλύτερη εποχή για να φτιάξουμε λαχταριστή νηστίσιμη χορτόπιτα

Συνταγές8 ώρες ago

Καλοκέραστο να’ ναι! Γιαουρτογλυκό ψυγείου εύκολο και δροσερό

Συνταγές22 ώρες ago

Φτιάχτε την καλύτερη συνταγή για κουλουράκια – είναι μαλακά μέσα, γίνονται εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές23 ώρες ago

Ρυζόγαλο – το αγαπημένο γλυκό για όλες τις ώρες που γίνεται ανάρπαστο!

Συνταγές1 ημέρα ago

Πεντανόστιμο μπακαλιάρος πλακί με πατάτες – επειδή η παράδοση το θέλει!

Συνταγές1 ημέρα ago

Εύκολο σάμαλι και νηστίσιμο με άρωμα μαστίχας!

Συνταγές1 ημέρα ago

Εύκολα παραδοσιακά μελιτίνια Σαντορίνης κατευθείας από τις Κυκλάδες

Συνταγές1 ημέρα ago

Νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών στο φούρνο χωρίς λάδι – χορτοφαγικά και θρεπτικά

Συνταγές1 ημέρα ago

Στριφτή τυρόπιτα κιχί από την Βόρεια Ελλάδα

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα παιδιά θα το αγαπήσουν! Εύκολο και Δροσερό σιροπιαστό γλυκό με μία τέλεια κρέμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Σπιτικές λεμονάδες από φρέσκο χυμό λεμόνι – καλή σας απόλαυση

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλειο απολαυστικό γλυκό – ένα ανάλαφρο ρεβανί με ινδοκάρυδο και κρέμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Παραδοσιακά και ελληνικά – ντολμαδάκια στη γάστρα με φρέσκα μυρωδικά, ρύζι και πλιγούρι

Συνταγές2 ημέρες ago

Τόσο εύκολο! Ελάτε να φτιάξουμε μια ταπεινή και πολύ νόστιμη νηστίσιμη χορτόπιτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Από τις ζύμες που δεν αλλάζω με τίποτα! Γίνεται πάρα πολύ τραγανή

Συνταγές2 ημέρες ago

Φοβερά κουλουράκια με βούτυρο γάλακτος

Συνταγές3 ημέρες ago

Γιατί κανείς δεν πρέπει να μείνει χωρίς γλυκό – πάστα ταψιού με γεύση σοκολάτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραίο και δροσερό γλυκάκι – κρέμα ψυγείου με ανανά για κάθε εορταστικό τραπέζι

Γλυκα3 ημέρες ago

Καταπληκτικό γλυκό στο ποτήρι με τσουρέκι που περίσσεψε!

Συνταγές3 ημέρες ago

Μπουκιά και απόλαυση! Σουπιές με σπανάκι και άγριο μάραθο

Συνταγές3 ημέρες ago

Ό,τι χρειάζεσαι για τα πασχαλινά κουλουράκια με μαστίχα

Συνταγές3 ημέρες ago

Ψωμί με χαρούπι υγιεινό και πολύ νόστιμο

Συνταγές3 ημέρες ago

Θεϊκές ταλιατέλες με σπανάκι

Συνταγές4 ημέρες ago

Πολύ ωραία ιδέα που θα ξετρελάνει τα παιδιά

Συνταγές4 ημέρες ago

Νόστιμο Γλυκό στο πεντάλεπτο, με 4 υλικά, χωρίς να λερώνουμε κουζίνες!

Συνταγές4 ημέρες ago

Μεσολογγίτικο ρολό – ένα υπέροχο γλυκό με καρύδια ή αμύγδαλο, μέλι που μοσχοβολάει βούτυρο

Συνταγές4 ημέρες ago

Τζιγεροσαρμάς – ο θρακιώτικος κεφτές με ρύζι και συκώτι

Exit mobile version