Συνταγές
Το τραπέζι γέμισε – Χοιρινό κοκκινιστό κατσαρόλας με ρύζι, λαχανικά και κουκουνάρι
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κοκκινιστό χοιρινό τής κατσαρόλας
Πρώτα έβαλα τά κομμάτια τού χοιρινού αλατοπιπερο και ύστερα βουτάμε μέσα σε αλεύρι και ύστερα μέσα σέ καυτό ελαιόλαδο και από τίς δύο πλευρές θέλουμε για να θωρακιστει.
Ύστερα βγάζουμε τα κομμάτια και μέσα στο ίδιο Λαδάκι ρίχνουμε 3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα, σωταρουμε λίγο και αυτά, ρίχνουμε 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
σβήνουμε με μισό φλιτζάνι του τσαγιού κρασί κόκκινο Ικαριώτικο
ρίχνουμε γύρω στα 10 ντοματινακια κουτσικα, τά κομμάτια χοιρινού , κανέλα γαρύφαλλο 1 φύλλο δάφνης, 4 κόκκους μπαχάρι, και νερό 3 ποτήρια, κλείνουμε τήν χύτρα και βράζω για 15′.
Για το ρύζι μπασμάτι με λαχανικά και κουκουνάρι..
Πρώτα σωταρουμε 1 πιπεριά Φλωρίνης σέ κομματάκια, 1 καρότο σέ κομματάκια, όχι 2 καρότα , μισό φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο, μέσα σε 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο λουρμπακ, ύστερα ρίχνουμε 2 κεσεδάκια ρύζι μπασμάτι
σωταρουμε λίγο ακόμα, ρίχνουμε 2 κύβους κοτόσουπα, κάρυ και κουρκουμά, 1 φύλλο δάφνης και 1 φέτα λεμόνι , και 5 μισυ κεσεδάκια νερό, βράζουμε μέχρι να μείνει το πιλάφι..
Για το Μπορντώ τζατζίκι από παντζάρι..
Έβρασα 2 μέτρια πατζαρια. Ύστερα τά καθαρίζουμε από την φλούδα, αφού κρυώσουν, και τά χτυπάμε στο μουλτι με 3 σκελίδες σκόρδο, 2 σφηνάκια μηλοξυδο, 5 σφηνάκια ελαιόλαδο, λίγο αλατακι, και 3 Κουταλιές της σούπας άνηθο.
Ύστερα ρίχνουμε 2 κεσεδάκια στραγγιστο γιαούρτι, τά χτυπάμε ξανά όλα μαζί
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.