Συνταγές
Υπερτερεί σε γεύση, επειδή, το παστίτσιο, περιβάλλεται από την νοστιμιά του κοκκινιστού
Παστίτσιο με κοκκινιστό μοσχάρι που αφήνει, την τελευταία γλυκιά επίγευση.
Η Συνταγή είναι από Ντίνα Κατσίρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Γίνεται και με αρνί κοκκινιστό, όμως πιστεύω, πώς το μοσχαράκι, του πάει περισσότερο.
Προϋπόθεση, να έχουμε μαγειρέψει καλά, τόσο το παστίτσιο, όσο και το κοκκινιστό. Μαγειρεύουμε καλά, όταν οι πρώτες ύλες, είναι φρέσκες, προετοιμάζουμε όπως πρέπει τα υλικά μας, με προσοχή, σωτάρουμε καλά
το κρέας ή τον κιμά μας, βάζουμε σε σωστή αναλογία τα μυρωδικά μας, δένουμε καλά την σάλτσα ή την κρέμα μας, ψήνουμε σωστά, το φαγητό μας, σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό και εν τέλει.
Για το κοκκινιστό,
θα χρειαστούμε κομμένο πλυμένο και στραγγισμένο καλά μοσχάρι, το οποίο σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο.
Μόλις πάρει καφέ ανοικτό χρώμα, από όλες τις πλευρές του, ρίχνουμε μέσα στο σκεύος που το σωτάρουμε τριμμένο ένα κρεμμύδι ξερό μέτριο και μια σκελίδα σκόρδο .
Μετά από δύο λεπτά, σβήνουμε με κρασί και σε ένα λεπτό, ρίχνουμε μια κουταλιά πελτέ και μισό ντοματάκι ψιλοκομμένο. Αλάτι, πιπέρι, ένα μπαχάρι, δύο γαρύφαλλα, ένα ξύλο κανέλας, λίγο μοσχοκάρυδο, μια γενναία κουταλιά ζάχαρη και σκεπάζουμε με νερό
βράζουμε έως να μαλακώσει καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε ζεστό παστίτσιο, δύο μεζέδες μοσχαράκι και μερικές γενναίες κουταλιές αχνιστής δεμένης σάλτσας
Η Συνταγή είναι από Ντίνα Κατσίρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!