Συνταγές
Το καλύτερο μαμαδίστικο φαγητό!! Παραδοσιακό παστίτσιο με χρυσαφένια μπεσαμέλ και ζουμερό κιμά!
Η συνταγή είναι από Lagia Paraschou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε νερό που βράζει ρίχνουμε 1 πακέτο χοντρά μακαρόνια.
Παράλληλα σωτάρουμε σε λάδι 1 κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο και 750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο.
Σβήνουμε με 1 ποτ. κρασί.
Προσθέτουμε 1 φλ. τσ. ντομάτα σπιτική, μπαχάρι και μοσχοκάρυδο και λίγο ζωμό κρέατος που είχα. Αφήνουμε να βράσει και να σωθεί το ζουμί του.
Χωρίζουμε τα μακαρόνια, αφού βράσουν σε δύο μέρη.
Απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί τα μισά μακαρόνια, ανακατεύω με κομμάτια φέτας ή άσπρο τυρί. Από πάνω ρίχνουμε τον κιμά και μετά τα υπόλοιπα μακαρόνια με την υπόλοιπη φέτα.
Φτιάχνουμε μπεσαμέλ.
Εγώ δεν τσιγαρίζω το αλεύρι με το βούτυρο.
Σε 1 λίτρο γάλα κρύο ρίχνω 150 γρ. αλεύρι και 1-2 κτσ. βούτυρο. Προσθέτω αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Βράζουμε μέχρι να δέσει. Ετσι δεν σβολιάζει η μπεσαμέλ ποτέ και είναι πιο υγιεινή.
Ρίχνω από πάνω στο ταψί και τελειώνω με τριμμένα τυριά mix. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει για μισή ώρα στους 180-200 βαθμούς.
Η συνταγή είναι από Lagia Paraschou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η σπιτική κουζίνα μπορεί και σου προσφέρει νόστιμα πιάτα και συνταγές για όλα τα γούστα!.
Ανακαλύψτε γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντας τα.