Συνταγές
Υπέροχα και τα δύο!! Μακαρόνια παστίτσιο και ελιόπιτα τυλιχτή
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Μακαρόνια παστίτσιο:
1 κιλό κιμά, 1 κρεμμύδι μεγάλο, κανέλα, πιπέρι, ζωμό κότας, τοματοχυμό, αλάτι, μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο τέλος στα μακαρόνια βάζουμε ζωμό κότας και αλάτι. Τα στραγγίζουμε, βάζουμε βούτυρο ή αυγό για να μην κολλήσουν, αναρή με χαλούμι, τυρί και λίγη μπεσαμέλ.
Για την μπεσαμέλ:
Βάζουμε 100 γρ. λάδι ή 3-4 κτσ. βούτυρο, (200γρ Cream Cheese), αλεύρι ανάλογα με το ταψί μας δηλαδή για το μεγάλο, 12 κουταλιές αλεύρι, 1 εβαπορέ, 2 ποτ. από το νερό των μακαρονιών που μισοψήσαμε και 8 ποτ. γάλ , ή (11 ποτ. γάλα και 1 ποτ. από το νερό που ψήσαμε τα μακαρόνια)
αλάτι, λίγο πιπέρι, 4 αυγά, 1 ποτ. με τριμμένη αναρή, χαλούμι,τυρί.
Ελιόπιτα τυλιχτή
Για την γέμιση:
1,5 φλ. ελιές μαύρες χωρίς το κουκούτσι
1/2 φλ. κολίανδρο ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο ξηρό ή φρέσκο
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
1 κουτάλια ελαιόλαδο
Για την ζύμη:
3.1/2 φλ. αλεύρι χωριάτικο
1 κτγ. αλάτι
1 φακελάκι μαγιά ή 3,5 κτγ. μπέικιν πάουντερ
1.1/4 φλ. χυμό πορτοκαλιού, ( 3/4 φλ. χυμό πορτοκαλιού και 1/2 φλ. νερό)
3 4 κουταλιές ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε το αλεύρι ,αλάτι, μαγιά ή μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ροζιάζουμε και μετά ριχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και ζυμώνουμε.
Σκεπάζουμε και το αφήνουμε 1 ώρα αν βάλαμε μαγιά.
Ανοίγουμε λεπτό φύλλο και απλώνουμε.
Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια την γέμιση και τυλίγουμε το φύλλο να κλείσει. Αλείφουμε την άκρη του φύλλου με λίγο νερό για να κολλάει.
Αλείφουμε με χυμό πορτοκαλιού ή ελαιόλαδο. Αν βάλαμε μαγιά αφήνουμε ακόμη 30 λεπτά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Αν θέλουμε βάζουμε και σουσάμι.
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.