Συνταγές
Παστίτσιο – Υπέροχο φαγητό καλοφτιαγμένο και νοστιμότατο
Η Συνταγή είναι από Eleftheria Chondrou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κιμάς αναμεικτος.
Τσιγαρισα το κρεμμύδι εβαλα τον κιμά και μόλις πήρε χρώμα τον έσβησα με λίγο κόκκινο κρασί.
Μετά πρόσθεσα νερό, πουμαρο, πελτέ, αλάτι, πιπέρι, κίμινο, κανέλα και μπαχάρι. Αν χρειαζόταν νερό εβαζα.
Μακαρόνια για παστίτσιο τα έβρασα και τα έβαλα στο ταψί από πάνω τον κιμά και τέλος την μπεσαμέλ.
Μπεσαμέλ τα υλικά με το μάτι και ανάλογα το ταψί. Έβαλα βούτυρο μόλις έλιωσε έβαλα αλεύρι γοχ να γίνει μια μπάλα και και με τον αυγοδαρτη ανακατεύα ρίχνοντας φρέσκο γάλα.
Την είχα σε χαμηλή φωτιά. Μετά έβαλα 2αυγα αλάτι και μοσχοκάρυδο..
Δεν έβαλα τυρί η φρυγανιά γιατί δεν μου αρέσει .
Έψησα σε αέρα για 20 λεπτά να πάρει χρώμα.
Η Συνταγή είναι από Eleftheria Chondrou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή ..
Αυτό είναι το αγαπημένο μας γλυκό! Ρόλο μαρμελάδας φράουλα και καρύδια (προεραιτικά).
Η Συνταγή είναι από Αναστασία Χρυσοστομίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4 αυγα
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτηρι αλεύρι κοσκινισμένο
2 βανίλιας για το παντεσπάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσει και μετά το αλεύρι με τη βανίλια και ανακατεύουμε σιγά σιγά
βάζουμε λαδόκολλα με ελάχιστο ηλιέλαιο ρίχνουμε το μείγμα και το απλώνουμε ψήνουμε 20 λεπτά στους180 ώσπου να ροδοκοκκινησει
μετά το αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια πετσέτα και το τυλίγουμε ρόλο με την πετσέτα το αφήνουμε να κρυώσει τυλιγμένο
μετά βάζουμε την μαρμελάδα της αρεσκείας μας και ξανατυλιγουμε στο τέλος άχνη και σερβίρουμε
Η Συνταγή είναι από Αναστασία Χρυσοστομίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.