Συνταγές
Μία συνταγή για μελομακάρονα που αξίζει να δοκιμάσεις
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γλυκα Απο Την Τζενη”
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΥΛΙΚΑ:
300 ML χυμός πορτοκαλιου,300g ηλιελαιο,100g ζάχαρη άχνη, ξύσμα 2 πορτοκαλιων,120 g καρυδοψιχα,650 γρ αλεύρι για όλες τις χρησεις,130g σιμιγδάλι ψιλο,10 g σόδα σκονη,3 g κανελα,3 g γαρυφαλο,2 βανίλιες
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
1,2 k ζαχαρη,900 ML νερο,250 g μέλι, φλούδα 1 πορτοκαλιου,1 φλούδα λεμονιού
ΣΙΡΟΠΙ:
Ζεσταίνουμε το νερό ,τις φλούδες, και το μέλι σε χαμηλή φωτιά! Ρίχνουμε την ζάχαρη βράζουμε 2 λεπτά το κατεβάζουμε ξαφρίζουμε βγάζουμε τις φλούδες και αφήνουμε να κρυώσει
ΖΥΜΗ:
Βάζουμε σε μια λεκάνη τον χυμό πορτοκαλιού, το ηλιέλαιο, την ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, την μισή καρυδόψιχα και τα ανακατεύουμε
Σε άλλη λεκανίτσα βάζουμε το αλευριού σιμιγδάλι, τη σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τις βανίλιες
Ρίχνουμε σιγά-σιγά το μίγμα αλευριού στο μίγμα υγρών ανακατεύοντας να γίνει μια ζύμη εύπλαστη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
Πλάθουμε τα μελομακάρονα τα βάζουμε στην λαδόκολλα στο ταψί τα τρυπάμε παντού με πιρούνι και τα ψήνουμε για 25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο Όσο είναι καυτά τα σιροπιάζουμε στο κρύο σιρόπι αφήνοντας τα 1 λεπτό
Στην συνέχεια τα βάζουμε στο σκεύος μας και βάζουμε πάνω καρύδι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γλυκα Απο Την Τζενη”