Συνταγές
Δεν σας λέμε, αν είναι ωραίο.. πείτε μας εσείς, όταν το φτιάξετε! Γιορτινά ποτηράκια με μελομακάρονα, μήλα και σιρόπι καραμέλας
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την βάση :
τριμμένο μελομακάρονο
Για την κρέμα:
Χτυπάμε μια συσκευασία γκαρνί με ένα φλιτζάνι γάλα. Προσθέτουμε μια συσκευασία κρέμα τυριού, μια κουταλιά άχνη, ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε.
Για τα μήλα:
Βάζουμε σε κατσαρόλα μια κουταλιά βούτυρο, μια κουταλιά καστανή ζάχαρη, τέσσερα μήλα κομμένα σε κύβους, ένα σφηνάκι νερό και βράζουμε να μαλακώσουν. Τέλος ρίχνουμε ένα σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ.
Συναρμολόγηση:
Βάζουμε σε ποτηράκια τριμμένο μελομακάρονο, λίγο σιρόπι καραμέλας, (του εμπορίου), κρέμα, μήλα, σιρόπι καραμέλας, τριμμένο καρύδι.
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για νόστιμα και επιτυχημένα μελομακάρονα.
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο
2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 φλ. αλέυρι
1/4 φλ. ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
1 /4 χυμό πορτοκάλι μαζί με 1 κτγ. σόδα
Ξυσμα από ένα πορτοκάλι
Σιρόπι
1 φλ. τσαγιού μέλι
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
3/4 φλ. νερό
1 ξύλο κανέλας
Καρυδια τριμμένα για το στόλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη να λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε το κονιάκ, το ξύσμα και τον χυμό που έχουμε διαλύσει την σόδα.
Αρχίζουμε να προσθέτουμε σιμιγδάλι εναλλάξ με αλεύρι. Μόλις το πάρει όλο και γίνει ζύμη σταματάμε. Δεν θέλει πολύ ζύμωμα.
Πλάθουμε και τα βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς 20 λεπτά.
Για το σιρόπι
Βάζω όλα τα υλικά εκτός το μέλι να πάρει μια βράση. Μετά προσθέτω το μέλι και ανακατεύω να διαλυθεί καλά.
Σιροπιάζω κρύα μελομακάρονα ζεστό σιρόπι. Τα βάζω σε πιατέλα και από πάνω ρίχνω τριμμένο καρύδι.
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.