Συνταγές
Σερβίρετε μήλα ψητά γεμιστά στον φούρνο – ένα γλυκό πανεύκολο και με ελάχιστα υλικά.
Η Συνταγή είναι από Matula Giasirani – “Οι Συνταγές 🍽 Της Παρέας(Για Καθημερινό Και Κυριακάτικο Φαγητό 🍲”.
Για 4 μερίδες
Υλικά:
4 μήλα όπως Honeycrisp – έβαλα βιολογικά
1/2 φλ. Βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλ. βρόμη
1/4 φλ. καστανή ζάχαρη ή μέλι – έβαλα μέλι
1/4 φλ. ψιλοκομμένα πεκάν ή καρύδια ή φουντούκια
1 κουτ. γλυκού κανέλα Κεϋλάνης
1/4 κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 πρέζα αλάτι – όσο χωράει στα δυο δάχτυλα
Προαιρετικά για το σερβίρισμα:
Παγωτό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στις αντιστάσεις.
Αφαιρούμε τον πυρήνα του μήλου, δημιουργώντας χώρο για τη γέμιση, χωρίς να κόψουμε το κάτω μέρος.
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε μαζί το βούτυρο, τη βρόμη, την καστανή ζάχαρη ή το μέλι, τα πεκάν, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, και το αλάτι. (Προκύπτει μια πάστα).
Γεμίζουμε το μείγμα βουτύρου ομοιόμορφα σε κάθε μήλο.
Τοποθετούμε τα μήλα σε ένα μικρό ταψί και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για 30 λεπτά στην χαμηλή σχάρα του φούρνου, και μετά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο ξέσκεπα, μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα, και να σιροπιάσει το εσωτερικό τους, άλλα 20 – 30 λεπτά. Απολαύστε τα ζεστά, μαζί με παγωτό αν θέλετε.
Εναλλακτικά ή επιπρόσθετα στη γέμιση μπορείτε να βάλετε κι αποξηραμένα φρούτα, όπως σταφίδες ή κράνμπερι.
Η Συνταγή είναι από Matula Giasirani – “Οι Συνταγές 🍽 Της Παρέας(Για Καθημερινό Και Κυριακάτικο Φαγητό 🍲”.