Συνταγές
Κουλουράκια με μαστίχα και μέλι – λαχταριστά και μοσχοβολιστά
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έτσι βγάλαμε από τα ντουλάπια και το ψυγείο τα υλικά μας, τ’ αφήσαμε λίγη ώρα έξω να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και ξεκινήσαμε!
Χρειαστήκαμε 3 μεγάλες κουταλιές σούπας βούτυρο με γιαούρτι, 3 κουταλιές σούπας μέλι, αραιωμένο με λίγο ζεστό νεράκι, χυμό από 2 πορτοκάλια και ξύσμα, 1 κουταλάκι γλυκού μαστίχα σκόνη, 3 αυγά και 1 κρόκο με λίγη ζάχαρη για επάλειψη, 1/2 φακελάκι μπέικιν και αλεύρι γοχ. όσο πάρει, για να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη, και 1 φλυτζάνα τσαγιού ζάχαρη!
Στο μπολ του μίξερ χτυπήσαμε το βούτυρο με τη ζάχαρη ν’ ασπρίσουν, προσθέσαμε ένα- ένα τ’ αυγά, ρίξαμε τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι και το μπέικιν!
Αφήσαμε σκεπασμένη για ένα μισάωρο να ξεκουραστεί, και φτιάξαμε κουλουράκια!
Χτυπήσαμε τον κρόκο με τη ζάχαρη και τ’ αλείψαμε!
Σε ταψί με λαδόκολλα, αραδιάζαμε με απόσταση τα κουλουράκια γιατί φουσκώνουν, και ψήσαμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλά μαγειρέματα σε όλους.
Βρήκες το μέρος που μπορούμε να μοιραστούμε το πάθος μας και το μεράκι μας για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!