Συνταγές
Κολοκυθόπιτα νηστίσιμη – γλυκιά και στριφτή.. ο τέλειος συνδυασμός
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1200 γρ. κίτρινη κολοκύθα
200 γρ. ζάχαρη
1 κτγ. γαρίφαλο σκόνη
2 κτγ. κανέλα
80 γρ. καρυδόψιχα
200 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
60 γρ. σταφίδες
150 γρ. σπορέλαιο για τα φύλλα
1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
Ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε την κολοκύθα, την ανακατεύουμε με τη ζάχαρη μέσα σε ένα μπολ και αφήνουμε κατά μέρος για μισή ώρα τουλάχιστον.
Θα βγάλει αρκετή υγρασία, την οποία σουρώνουμε και την πετάμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.
Βάζουμε την κολοκύθα σ ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά γέμισης και ανακατεύουμε καλά.
Αλείφουμε ένα ταψί, (Νο 36. το δικό μου), με σπορέλαιο και παίρνουμε ένα- ένα φύλλο, το ραντίζουμε ελαφρά με ηλιέλαιο, βάζουμε λίγη γέμιση κατά μήκος στην άκρη του φύλλου, τυλίγουμε και τοποθετούμε στο ταψί σαν σαλιγκάρι. Το ίδιο επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και να γεμίσει το ταψί μας.
Ψεκάζουμε με λίγο ηλιέλαιο και με ελάχιστο νερό και ψήνουμε για μια περίπου ώρα, μέχρι να ροδίσει.
Την αφήνουμε να κρυώσει και την πασπαλίζουμε με άχνη, πριν σερβίρουμε!!
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!