Συνταγές
Η εύκολη μπουγάτσα της Σαρακοστής – Ένας ακαταμάχητος συνδυασμός νοστιμιάς!
Ελάτε να φτιάξουμε μαζί αυτή τη νηστίσιμη μπουγάτσα που θα σου πρότεινα να την φτιάξεις για πρωινό σε μία από τις επόμενες ημέρες. Είναι περισσότερο νόστιμη από ότι φανταζόμουν.
Υλικά
500 γρ. φύλλα κρούστας
1½ λίτρο γάλα καρύδας ή αμυγδάλου
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
400 γρ ζάχαρη
100 γρ. μαργαρίνη
2-3 βανίλιες
Σπορέλαιο
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε αρχικά το γάλα με την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και τα βάζουμε να βράσουν.
Όταν πάρουν θερμοκρασία προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι που να πήξουν.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε την μαργαρίνη και τις βανίλιες.
Αλείφουμε στη συνέχεια, με σπορέλαιο το ταψί, (36×28 εκατοστά), τοποθετούμε δύο φύλλα στις άκρες και βάζουμε ακόμα δύο φύλλα στις άκρες που απέμειναν.
Τα αλείφουμε με σπορέλαιο.
Κρατάμε 4 φύλλα και τα υπόλοιπα τα βάζουμε ανα 2 και λαδώνουμε ενδιάμεσα.
Απλώνουμε κατόπιν την χλιαρή κρέμα και γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα.
Λαδώνουμε καλά και σκεπάζουμε με δύο φύλλα.
Λαδώνουμε και τοποθετούμε δύο φύλλα και τα διπλώνουμε να πάρουν ωραίο σχήμα.
Λαδώνουμε καλά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Όταν κρυώσει η μπουγάτσα μας, την σερβίρουμε με άχνη και κανέλα.
Εσύ έχεις δοκιμάσει να φτιάξεις νηστίσιμη μπουγάτσα; Τι θα άλλαζες στη συνταγή;