Συνταγές
Μια γρήγορη μπουγάτσα με σφολιάτα που δεν είναι καθόλου δύσκολη!
Η Συνταγή είναι από Δήμητρα Ζαλοκώστα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο γάλα
200 γρ. ζάχαρη
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 βανίλια
2 αυγά
50 γρ. βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά κρύα στην κατσαρόλα εκτός το βούτυρο.
Μετά σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η κρέμα, δεν γίνεται πολύ σφιχτή.
Ρίχνουμε το βούτυρο, την αφήνουμε να κρυώσει και στρώνουμε φύλλο σφολιάτας σε βουτυρωμένο ταψί.
Χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε 45 λεπτά στις αντιστάσεις.
Η Συνταγή είναι από Δήμητρα Ζαλοκώστα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Να κεράσουμε μπισκοτάκι;;;
Τέλεια, όμορφα φτιαγμένα και σίγουρα νόστιμα..
Η Συνταγή είναι από Ευρωπη Κασκαλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Μαρμελάδα δαμάσκηνο και Nutella
1 πακέτο βιτάμ
Δύο αυγά
Δύο βανίλιες
Δύο κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
5 κούπες αλεύρι
1 & 1/5 κούπα ζάχαρη άχνη
Λίγο αλάτι προαιρετικά, (εγώ δεν έβαλα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήσιμο στους 200 βαθμούς, (ανάλογα με τον φούρνο σας), για 10 με 15 λεπτά.
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη να αφρατέψει λίγο, έπειτα τα αυγά και τέλος όλα τα υπόλοιπα, (αλεύρι, μπέικιν, βανίλιες) και επειδή θα αρχίσει να σφίγγει το ζυμώνουμε.
Ανοίγουμε το φύλλο όσο μπορείτε λεπτό, κόβετε με κουπατ, (κοινώς διάφορα σχέδια).
Αφού ψηθούν αφήνετε λίγο να κρυώσουν και γεμίζετε με ότι είδους γλυκιά γέμιση προτιμάτε.
Η Συνταγή είναι από Ευρωπη Κασκαλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.