Συνταγές
Πραγματικά δεν ξέρουμε τι να πούμε.. Κολοκυθόπιτα σιροπιασμένη με μέλι.
Το κρεμμύδι πάει σε πολλές παρασκευές λόγω των ζάχαρων που αφήνει
Η συνταγή είναι από Zafeirios Chatzichalkias – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
400 γρ. ωμή ψίχα κολοκύθας, (την ψήνετε στην συνέχεια στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά), 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια, 1 πρέζα αλάτι, 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο, 3 κουταλιές ζάχαρη, 1 κουταλάκι τριμμένη κανέλλα, 1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο, 1/2 κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο, 2 κουταλιές καβουρντισμένο σουσάμι, 1/2 φλιτζάνι τριμμένα στο μπλέντερ καρύδια, 125 γρ. τριμμένα στο μπλέντερ μπισκότα τύπου «Μιράντα» και 3 κουταλιές μέλι.
Σοτάρετε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 20 περίπου λεπτά, το κρεμμύδι, το αλάτι και την ζάχαρη.
Προσθέτετε την ψημένη κολοκύθα και μόλις εξατμιστούν τα υγρά της, αποσύρετε από την φωτιά, ρίχνετε τα μπαχαρικά, το σουσάμι και τα καρύδια ενσωματώνετε τα τριμμένα μπισκότα. και ανακατεύετε. Η γέμιση είναι έτοιμη.
Συνθέτετε στριφτή την πίτα σας σε ταψάκι διαμέτρου 26 εκ. με 6 μισά στρογγυλά πολυφύλλα και την ανάλογη γέμιση.
Λαδώνετε καλά την επιφάνεια της πίτας, την ψεκάζετε με νερό και την ψήνετε για 50 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Βγάζετε την πίτα και αλείφετε την επιφάνειά της ένα πινέλο σιλικόνης με 3 κουταλιές μέλι.
Ξαναβάζετε την πίτα στον φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμό της για 10 λεπτά ακόμη.
Για την γέμιση και το σιρόπιασμα της πίτας ακολουθήθηκε συνταγή της κ. Β. Κρητικού.
Η συνταγή είναι από Zafeirios Chatzichalkias – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.