Συνταγές
Ο,τι πιο νόστιμο έχετε δοκιμάσει – Κολοκυθόπιτα με τραγανό χειροποίητο φύλλο
Η συνταγή είναι από “dailykitchenbm “.
Υλικά για το φύλλο
640 γρ. αλεύρι
1.5 κτγ. αλάτι
170 γρ. ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ρακί ή τσίπουρο
2 κτσ. ξύδι
240 ml. χλιαρό νερό
Γέμιση
1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
2 κρεμμύδια ξερά
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
4 αυγά
400 γρ. φέτα σκληρή
150 ml. ελαιόλαδο για τα φύλλα περίπου
Μαύρο σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και τρίβουμε με τα χέρια να βραχεί όλο. Το αφήνουμε 30 λεπτά.
Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλάει από τα χέρια και να γίνει αφράτο .
Το χωρίζουμε στη μέση. Το ένα κομμάτι το τυλίγουμε σε μεμβράνη και το άλλο το χωρίζουμε σε δύο μπάλες και τις τυλίγουμε και αυτές σε μεμβράνη. Σκεπάζουμε και ξεκουράζουμε το ζυμάρι για 1 ώρα.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Τρίβουμε τα κολοκύθια και το καρότο στον τρίφτη, τα αλατίζουμε και τα τυλίγουμε σε βαμβακερό πετσέτα. Στίβουμε αρκετές φορές όσο καλύτερα μπορούμε.
Σοτάρουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο όλα τα υλικά ψιλοκομμένα προσθέτουμε και τα κολοκύθια με το καρότο. Βάζουμε και τον τραχανά να τραβήξει τα υγρά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει, ρίχνουμε μετά τα αυγά και τη φέτα χοντροσπασμένη με το χέρι.
Ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια το μεγάλο φύλλο και το απλώνουμε σε λαδωμένο καλά ταψί του φούρνου.
Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση και από πάνω ανοίγουμε τα 2 φύλλα όσο πιο λεπτά μπορούμε. Ακουμπάμε το ένα λαδώνουμε καλά και μετά το άλλο.
Διπλώνουμε γύρω- γύρω τον κόθρο και κλείνουμε την πίτα. Λαδώνουμε καλά και χαράζουμε σε κομμάτια. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα σε μια σκάλα πάνω από τη μέση στον αέρα.
Η συνταγή είναι από “dailykitchenbm “.