Συνταγές
Η Κιμαδόπιτα που θα λατρέψεις!
Η σημερινή συνταγή είναι μία εξαιρετική κιμαδόπιτα με πολλά μυρωδικά που δεν θα σταματήσεις να κάνεις αυτό το χρόνο! Γίνεται με φύλλο κρούστας αλλά μπορεί να γίνει και με δικό σου σπιτικό φύλλο. Είναι απολαυστική, χορταστική και πολύ καλή ιδέα για ορεκτικό στο τραπέζι σου. Καλή απόλαυση!
Υλικά
1 κρεμμύδι
2 κόκκινες πιπεριές
2 πράσινες πιπεριές
2-3 ντομάτες
Ελαιόλαδο
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
Αλάτι
Ρίγανη-Θυμάρι
Μπαχάρι
Πάπρικα
Πιπέρι
500 γρ φύλλα κρούστας
150 γρ κίτρινο τυρί
Για τη σάλτσα
300 ml γάλα
Πιπέρι
10 γρ μπέικιν
2 αυγά
Εκτέλεση
Ξεκινάμε τη κιμαδόπιτα μας, ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τις ντομάτες.
Στη συνέχεια, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε καυτό ελαιόλαδο.
Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε και τον κιμά και τον καβουρδίζουμε καλά.
Έπειτα, προσθέτουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές, αλάτι, ρίγανη, θυμάρι, μπαχάρι, πάπρικα, πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να χάσουν τα υγρά τους.
Συνεχίζουμε και χωρίζουμε τα φύλλα κρούστας σε 2 ίσα μέρη.
Λαδώνουμε το μεγάλο ταψί της κουζίνας και βάζουμε σταυρωτά 4 φύλλα από το ένα μέρος.
Έπειτα, λαδώνουμε και βάζουμε στο κέντρο τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας.
Κατόπιν, λαδώνουμε και απλώνουμε τον κρύο κιμά ενώ πασπαλίζουμε με το τριμμένο κίτρινο τυρί.
Έπειτα, βάζουμε τα φύλλα κρούστας από την δεύτερη στοίβα εκτός από 2.
Λαδώνουμε και γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα.
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και τα πατάμε περιμετρικά.
Στη συνέχεια, κόβουμε σε κομμάτια και λαδώνουμε (αν επιθυμείτε μπορείτε να το κάνετε και με την αντίστροφη σειρά).
Συνεχίζουμε με τη σάλτσα μας. Αναμειγνύουμε τα όλα τα υλικά για την σάλτσα μαζί και την περιχύνουμε πάνω από την πίτα.
Τέλος, ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι η πίτα μας να ροδίσει.
Έτοιμη και η κιμαδόπιτα μας! Ευχόμαστε να την απολαύσετε όπως και εμείς! Καλή όρεξη!
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!