Συνταγές
Καταπληκτική κιμαδόπιτα καλή απόλαυση
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500ΓΡ ΚΙΜΑΣ
3 ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
1 ΚΡΕΜΙΔΙ
1 ΣΚΕΛΊΔΑ ΣΚΌΡΔΟΥ
1 ΚΟΛΟΚΙΘΙ
1ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ
ΛΊΓΑ ΜΑΝΙΤΆΡΙΑ
ΦΡΈΣΚΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ
ΑΛΆΤΙ ΠΙΠΈΡΙ ΠΆΠΡΙΚΑ
ΛΙΓΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ Η ΡΊΓΑΝΗ
1Κ.Γ ΖΆΧΑΡΗ
1 ΝΤΟΜΑΤΑΚΙ ΚΟΝΚΑΣΕ
1 ΦΎΛΟ ΣΦΟΛΙΆΤΑΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΜΑΓΕΙΡΕΎΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΙΜΑ .ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΥΔΙΑ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΈΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΌΛΟΙΠΑ ΛΑΧΑΝΙΚΆ ΣΤΗΝ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΥΠΌΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΝ ΝΤΟΜΑΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ 1 ΚΣ ΠΕΛΤΕ ΑΦΉΝΟΥΜΕ
ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΚΑΛΆ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΖΟΥΜΙΆ.. ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΏΣΕΙ ΚΑΛΆ
ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΈΝΑ ΤΑΨΑΚΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ
ΑΝΟΊΓΟΥΜΕ ΤΗ ΣΦΟΛΙΆΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΆΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΕΠΆΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ..
ΧΑΡΆΖΟΥΜΕ ΑΛΟΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΨΉΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΣΉ ΏΡΑ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΎΣ
((ΕΓΩ ΕΦΤΙΑΞΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΦΎΛΟ ΜΕ SUET ΑΛΕΎΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΏΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΝΕΡΆΚΙ..ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ΤΟ ΠΡΟΪΌΝ ΑΥΤΌ ΥΠΆΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ))
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Δεν έτυχε πέτυχε η σούπερ πράσο κιμαδόπιτα
Η Συνταγή είναι από Νίκη Μουτάφη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1,5 ποτήρι νερό 2 κουταλιές της σούπας λάδι 2 κουταλιές ξύδι λίγο αλάτι και αλεύρι όσο πάρει να μην κολλάει στα χέρια το αφήνουμε μία ώρα να ξεκουραστεί
ανοίγουμε τα φύλλα σε κάθε φύλλο βάζουμε λίγο λαδάκι και στη μέση βάζουμε τη γέμιση έχουμε τσιγαρίσεικαλά τον κιμά ψιλοκομμένα τα πράσα και φρέσκα κρεμμυδάκια προαιρετικά
Όποιος θέλει άνηθο ή μαϊντανό αλάτι πιπέρι και συνεχίζουμε τα υπόλοιπα τα φύλλα λαδωμένα και τέλος την κόβω
την ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει
Η Συνταγή είναι από Νίκη Μουτάφη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!