Συνταγές
Απλά, υπέροχη κιμαδόπιτα.. ποιος δεν λατρεύει ότι έχει ζύμη και κιμά;
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο
2 φλ αλέυρι
1 κ.γ αλάτι
1 κρασοπότηρο λάδι
2 κ.σ ξυδι
1 φλ νερό χλιαρό περίπου
Για την γέμιση
750 γρ κιμά ανάμεικτο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κρασοπότηρο κρασί
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
Λάδι αλάτι πιπέρι πάπρικα γλυκειά
3 κ.σ κεφαλοτύρι τριμμένο
Σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το λάδι και το τρίβουμε με τα δάχτυλα να απορροφηθεί προσθέτουμε το ξύδι το αλάτι και σιγά σιγά το νερό ζυμώνοντας .Αφηνουμε σε λαδωμένο μπολ μια ώρα σκεπασμένο να ξεκουραστεί.
Τριγαρίζουμε το κρεμμύδι και τον κιμά σβήνουμε με το κρασί αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί προσθέτουμε τις ντομάτες αλάτι πιπέρι πάπρικα και λίγο νερό και βράζουμε μέχρι να πιεί τα υγρά του.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και.αφηνουμε στην άκρη.
Στρώνουμε 2 φύλλα κάτω λαδώνοντας το κάθε φύλλο βάζουμε την γέμιση και δύο φύλλα πάνω λίγο σουρωτά.χαραζουμε ελαφρά Ρίχνουμε λίγο λάδι το σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Γιατί απλά στο σπίτι μπορείς να μαγειρέψεις τα πάντα!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.