Συνταγές
Εύκολη κιμαδόπιτα με απλά υλικά
Η συνταγή είναι από Lena Totsika – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για την ζύμη
600 γρ. αλεύρι ΜΑΝΝΑ, 1 κτσ. ξύδι, 2 κτσ. ελαιόλαδο, 1/2 κτγ. αλάτι, 300 ml. νερό βρύσης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε τα υλικά, αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί, χωρίζουμε σε 10 μπαλάκια, ανοίγω με νισεστέ 5 φύλλα κάτω, και 5 πάνω, ανάμεσα στα φύλλα ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Γέμιση
Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο, κρεμμύδι, 2 πράσα, μοσχαρίσιο κιμά, σάλτσα ντομάτας, αλατοπίπερο, maggi λαχανικών σε σκόνη, μόλις κρυώσει ο κιμάς τρίβουμε cerygold κασέρι.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 50-60 λεπτά.
Η συνταγή είναι από Lena Totsika – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιάξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για Ζαμπονοτυρόπιτα! Γρήγορη, εύκολη και πεντανόστιμη!
Υλικά
-1 σφολιάτα
-φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
-φέτες τυρί γκούντα
-τριμμένο τσένταρ ή ότι άλλο θέλετε
-μπεσαμέλ
-κρόκο από ένα αυγό
Εκτέλεση
Σε ταψί με χαρτί ψησίματος ή πυρέξ ανοίγουμε τη σφολιάτα.
Βάζουμε λίγη μπεσαμέλ αφού έχει κρυώσει λίγο και από πάνω στρώνουμε τυρί γκούντα, γαλοπούλα και πάλι λίγη μπεσαμέλ.
Από πάνω βάζουμε το τριμμένο τσένταρ, (εγώ αυτή τη φορά χρησιμοποίησα το Red Leceister τυρί). Εγώ έβαλα διπλή δόση από τη γαλοπούλα και τα τυριά δηλαδή άλλο ένα στρώμα από αυτά αλλά δεν είναι υποχρεωτικό.
Κλείνετε τη σφολιάτα σχηματίζοντας ένα ρολό, καλά, αφού γυρίσετε τις άκρες και πιέσετε με τα δάκτυλα σας να κλείσει για να μην ανοίξει στο ψήσιμο.
Γυρνάτε προσεκτικά το κλείσιμο από την κάτω πλευρά.
Διαλύστε τον κρόκο με ελάχιστο νεράκι και αλείψετε το ρόλο.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει, να πάρει ωραίο χρώμα.
Υπέροχη για πρωινό.