Συνταγές
Ευωδιαστή πορτοκαλόπιτα – ένα θαυμάσιο γλυκό
Η Συνταγή είναι από Ntina Kamparmaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
για ένα ταψί διαμέτρου 36νο
5 Αυγά μεγάλα
1 κούπα ζάχαρη
250 γρ μαργαρίνη λιωμένη
300 γρ γιαούρτι στραγγιστό
1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 μπέικιν πάουντερ
2 κάψουλες βανίλια
Το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 πακέτο 450 γρ φύλλα κρούστας
Σιρόπι
3 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
Την φλούδα από 1 πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα φύλλα κρούστας και τα απλώνουμε σε τραπεζομάντηλο για 1 ώρα να ξεραθούν ή τα βάζουμε για 15′ στους 120° στο φούρνο
Βράζουμε για 8′, από το σημείο βρασμού, το σιρόπι και το αφήνουμε στην άκρη
Χτυπάμε όλα τα υλικά όπως το κέικ και στο τέλος προσθέτουμε τα φύλλα κρούστας στο χυλό
Τα ανακατεύουμε με σπάτουλα να απορροφήσουν το μείγμα
Βουτυρώνουμε το ταψί και αδειάζουμε το μείγμα
Ψήνουμε στους 180° για 45′
Σιροπιάζουμε :ζεστή η πίτα χλιαρό το σιρόπι
Για να απορροφηθεί καλύτερα το σιρόπι τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα σε αρκετά σημεία το γλυκό
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένη την φλούδα πορτοκαλιού που είχαμε βάλει στο σιρόπι ή με ότι θέλει ο καθένας μας
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Η Συνταγή είναι από Ntina Kamparmaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.