Γλυκα
Όμορφο, νόστιμο και πρωτότυπο γλυκάκι στο λεπτό
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
θα χρειαστούν ένα πακέτο σφολιάτας, ανανά φρεσκο κομμένο σε ροδέλες με τρύπα στην μέση η ανάνα κονσέρβας χωρίς το σιρόπι καλά στραγγιζμενο χωρίς υγρά, 70 με 80 γραμμάρια καστανή ζάχαρη, ένα κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο νερό για την επάλειψη, κερασάκι κονφι ζαχαρωμενο.
Κόβουμε την σφολιατα με στρογγυλό κουπατ και σε μακροστενες λουρίδες τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα της στρογγυλές σφολιάτες και τριπαμε με ενα πιρούνι να μην μας φουσκώσουν
Περνουμε της μακροστενες λουρίδες της σφολιάτας και της περνάμε γύρω γύρω απο την φέτα του ανάνα μέσω της τρύπας που έχει στο κέντρο τοποθετούμε τον ανάνα επάνω στην στρογγυλή σφολιατα αλείφουμε την σφολιατα με αυγό προσπαθούμε μόνο την σφολιατα να αυγοσουμε όχι το φρούτο πασπαλίζουμε με ζάχαρη καστανή και στο κέντρο βάζουμε απο ένα κερασάκι κονφι.
Ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ψηθεί η σφολιατα και πάρει ένα ωραίο χρυσάφι χρώμα
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.