Συνταγές
Αφράτο και πεντανόστιμο Ραβανί που πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε!
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-5 αυγά
-1 ποτήρι ζάχαρη
-1 ποτήρι ηλιέλαιο
-1 ποτήρι γιαούρτι
-1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
-1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
-1 ποτήρι ινδοκάρυδο
-3 βανίλιες
-2 κτγ. κοφτές σόδα με ένα κτγ. χυμό λεμόνι
-ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι
Σιρόπι
-4 ποτήρια ζάχαρη
-4 ποτήρια νερό
-1 φέτα λεμόνι
-λίγο λικέρ και μια κτγ. βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έβρασα για 10 λεπτά, όταν το έσβησα έριξα μέσα το βούτυρο.
Χτύπησα καλά τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν, έριξα το ηλιέλαιο και συνέχισα το ανακάτεμα, έριξα το γιαούρτι, τις βανίλιες, το ξύσμα, την σόδα με τον χυμό λεμόνι και τέλος τα στερεά υλικά.
Λαδωμένο ταψί, έψησα στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Χλιαρό γλυκό ,χλιαρό σιρόπι.
Το ποτήρι χωράει 250 γρ.
Όταν φτιάχνω κάτι γρήγορα πετυχαίνει πάντα.
Η συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Αφράτο και ζουμερό Ραβανί
Η συνταγή είναι από κ. Anna Georgiadou – “ΑΛΜΥΡΕΣ & ΓΛΥΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-4 μεγάλα αυγά
-1 φλυτζάνα ζάχαρη
-1 ψιλό σιμιγδάλι
-1 αλεύρι
-1 βανίλια
-1 μπέηκιν
-1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
για το σιρόπι
-3 φλυτζ. ζάχαρη
-4 νερό
-1 βανίλια
-λίγο χυμό λεμονιού
-1 κτγ. βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, τη βανίλια, το κονιάκ και κάνουμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα βάζουμε στο μίγμα. Ρίχνουμε και το αλεύρι σιγά-σιγά.
Βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι και σιροπιάζουμε κρύο γλυκό καυτό σιρόπι.
Η συνταγή είναι από κ. Anna Georgiadou – “ΑΛΜΥΡΕΣ & ΓΛΥΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ”.