Συνταγές
Πραγματικά είναι παραδοσιακό και υπέροχο! Ένα κομμάτι ρεβάνι είναι ότι πρέπει για ξεκούραση
Η Συνταγή είναι από Vera Danoglou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
5 αυγά, 200 γρ. ζάχαρη εγώ έβαλα μαύρη ζάχαρη, 200 γρ. σιμιγδάλι, 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 100 ml. γάλα φρέσκο, δύο βανίλιες, λίγο ξύσμα λεμονιού.
Σιρόπι: 600 ml. νερό, 500 γρ. ζάχαρη μαύρη, φλούδα λεμονιού και λίγο βούτυρο γάλακτος δύο κουταλιές σούπας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη.
Στη συνέχεια το γάλα το αλεύρι με το σιμιγδάλι, βανίλια, ξύσμα.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά. Βάζουμε το σιρόπι να βράσει με όλα τα υλικά για 5 λεπτά και περιχύνουμε σε κρύο ρεβάνι.
Εγινε φανταστικό.
Η Συνταγή είναι από Vera Danoglou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα πιάτα!
Παραδοσιακό συροπιαστό γλυκό- Παντεσπάνι
Η Συνταγή είναι από Aristi Georgousi Kiriakopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ: 20 αυγά , 20 κτσ. ζάχαρη, 20 κτσ. σιμιγδάλι, ξύσμα πορτοκαλιού
Σιρόπι : 1 ποτ. ζάχαρη, 1,5 ποτ. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και τους κρόκους με ζάχαρη να ασπρίσουν.
Ενώνουμε ρίχνοντας στη μαρέγκα εναλλάξ μίγμα κρόκου με το ξύσμα και το σιμιγδάλι. Ρίχνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσει καλά .
Έχουμε έτοιμο το σιρόπι.
Βράζουμε 10 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση, τη ζάχαρη με το νερό .
*Με μικρές παραλλαγές είναι το γιαννιώτικο ρεβανί.
Άρωμα λεμόνι στο σιρόπι, βανίλια στη ζύμη.
Στη ζύμη μισό αλευρι κοκκινισμένο, μισό ψιλό σιμιγδάλι.
Μαρέγκα τα ασπράδια, καλό χτύπημα οι κρόκοι με τη ζάχαρη, ενώνουμε και λίγο- λίγο ενσωματώνουνε τα στερεά.
Μην ανοίγετε απο το φούρνο όταν ψήνετε.
Η Συνταγή είναι από Aristi Georgousi Kiriakopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.