Συνταγές
Απ’τα πιο ωραία ραβανί – γλυκό από την Βέροια με ωραίο χρώμα, άρωμα και γεύση!!!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο σιμιγδάλι χονδρό 500 γρ.
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα φρέσκο βούτυρο αγελάδος ή φυτίνη
3/4 κούπας ζάχαρη
4 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 κτγ. μπέικιν πάουντερ
1 κτγ. σόδα
Ξύσμα πορτοκαλιού
ΣΙΡΟΠΙ
3,5 κούπες νερό
4 κούπες ζάχαρη
σταγόνες λεμόνι και την μισή λεμονόκουπα
5 σταγόνες μαστιχέλαιο ή μισή κουταλιά μαστίχα τριμμένη με λίγο ζάχαρη στο μπλέντερ, όλα μαζί σε κατσαρολάκι και βράσιμο για 15 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε σε μια σουπιέρα το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν, την σόδα και ανακατέψτε όλα μαζί.
Σε μια λεκάνη χτυπήστε τα αυγά καλά, προσθέστε την ζάχαρη χτυπήστε καλά και ρίξτε το γιαούρτι και το βούτυρο, ανακατέψτε και ρίξτε σιγά- σιγά και τα υπόλοιπα υλικά.
Λαδώστε το ταψάκι σας και ψήστε σε 32 νούμερο ταψί σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά. Ψήστε πολύ καλά τρυπώντας με ένα μαχαίρι το γλυκό να βγαίνει καθαρό.
Ρίξτε το σιρόπι χλιαρό έως κρύο πάνω σε καυτό γλυκό, αφήνετε να απορροφήσει το σιρόπι και σερβίρετε.
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!