Συνταγές
Τραγανό γλυκό καρπούζι – ένα ωραιότατο γλυκό ωραίο χρώμα
Η Συνταγή είναι από Βικη Αναματερου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά καρπούζι μόνο το άσπρο μέρος
1 ,5 κ γλυκού ασβέστη
3 κιλά ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 βανίλια
αρμπαροριζα
Χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις φλούδες από το πράσινο και το κόκκινο μέρος μένει μόνο το άσπρο κόβουμε τις φλούδες ότι σχήμα θέλουμε βάζουμε τις φλούδες σε νερό με τον ασβέστη αφού τον έχουμε διαλύσει και τις αφήνουμε μέσα 4 ώρες
Τις ξεπλένουμε πολύ καλά με νερό και τις βράζουμε για 2 λεπτά 3 φορές πετάμε το νερό και ξανά ξεπλένουμε
Βάζουμε σε κατσαρόλα τις φλούδες τη ζάχαρη το νερό τη βανίλια την αρμπαροριζα και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι στο τέλος ρίχνουμε το λεμόνι
Με τον ασβέστη γίνεται πολύ Τραγανό έχω φτιάξει και με λεμόνι αλλά δεν μου άρεσε οπότε προτιμώ αυτό τον τρόπο το μόνο που θέλει πολύ ξεβγαλμα αλλά αξίζει τον κόπο
Η Συνταγή είναι από Βικη Αναματερου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή ..
Ελάτε να σας γλυκάνουμε με γλυκό καρπούζι – τραγανό και νόστιμο!
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Βασιλακοπούλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καρπούζι 1 κιλό ζάχαρη 2 βανίλιας αμπαροριζα..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
καθαρίζουμε το καρπούζι τό κόβουμε κομμάτια μετά στο ασβέστη 2 κουταλιές σούπας 1.1/2νερό το αφήνουμε 8 ώρες μετά το ζεματαμε 3 νερά μετά στο ξυνο 4 ώρες 2 κουταλιές σούπας ξυνο 2 2/2 νερό
Μετά το βράζουμε μισή ώρα 1 κιλό καρπούζι 1 κιλό ζάχαρη 2 ποτήρια νερό τό αφήνουμε την άλλη μέρα βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι 1 χυμό λεμονιού στο τέλος αμπαροριζα βανίλια εγώ έριξα και μερικά ξύλα γαρύφαλλο!
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Βασιλακοπούλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.