Συνταγές
Κοπιάστε να σας κεράσω μελένιες μπουκίτσες με καρπουζάκι!
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καθαρισμένη από σπόρια ψύχα καρπουζιού (κόκκινη) σε μικρά κομματάκια
2 κουταλιές της σούπας μέλι
200-250 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
1 κουταλιά σούπας κανέλα
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι, μια τσιμπιά
Σουσάμι (100-150 γρ.)
Αμύγδαλο ψιλοκομμένο ωμό (100γρ.-προαιρετικό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπωλ, με τα χεράκια μας σπάμε σιγά-σιγά την ψίχα από το καρπούζι (περίπου να γίνουν στο 1 εκατοστό), δεν πετάμε τα υγρά που θα βγάλει (είναι στη θέση της ζάχαρης που δε βάζουμε)! Προσθέτουμε ανακατεύοντας συνεχώς με ένα κουτάλι, όλα τα υλικά με τη σειρά (εκτός από το σουσάμι και το αμύγδαλο), μέχρι να γίνει ένας χυλός ρευστός, πιο ρευστός από του κέικ!
Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί το μεγάλο του φούρνου για ευκολία, τη λαδώνουμε ελαφρώς, πασπαλίζουμε όλη τη βάση με σουσάμι και αμύγδαλο ψιλοκομμένο! Με μια κουτάλα τοποθετούμε σιγά-σιγά το μείγμα μας σε όλην την επιφάνεια (το πάχος πρέπει να είναι 1-1,5 εκατοστά), πασπαλίζουμε από πάνω πάλι με σουσάμι και αμύγδαλο και λίγη εξτρά κανέλα καθώς κ με σταγονίτσες από λάδι!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για περίπου 45-60 λεπτά! Στόχος να ξεροψηθεί πάνω και κάτω και μέσα να είναι ζουμερή και μελένια με το καρπουζάκι να φαίνεται
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.