Συνταγές
Γεύση και άρωμα που σε ταξιδεύει! Γλυκό του κουταλιού καρπούζι
Πάρα πολύ ωραίο γλυκό…οποίος δεν έχει δοκιμάσει.. χάνει!!
Η συνταγή είναι από Βασουλα Σαλονικα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ένα κιλό καρπούζι, ένα κιλό ζάχαρη, δύο βανίλιες, 100 γρ. λεμόνι και ένα μπέικιν πάουντερ.
Καθαρίζουμε από το καρπούζι την φλούδα και το κόβουμε κομματάκια, τα βάζουμε να βράσουν για πέντε λεπτά μετά τα ξεπλένουμε.
Μετά τα βάζουμε σε μία λεκάνη με νερό, 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ για 10 ώρες, και ρίχνουμε τις φλούδες από το καρπούζι.
Τα ξαναβάζουμε να βράσουν με δύο κουταλιές λεμόνι για 20 λεπτά. Μετά τα βγάζουμε και τα ρίχνουμε σε λεκάνη με παγωμένο νερό με 8 κουταλιές λεμόνι και τα αφήνουμε για δύο ώρες.
Μετά από δύο ώρες όπως είναι δεν θα ξεχάσουμε να τα σουρώσουμε. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τη ζάχαρη, 2 ποτήρια νερό δηλαδή 500 γραμμάρια, μία βανίλια και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Και βάζουμε και 2 κουταλιές λεμόνι, αφήνουμε να κρυώσει καλά. Όταν Θα κρυώσει το ξαναβάζουμε να βράσει για 15 λεπτά για να δέσει το γλυκό μας, ρίχνουμε την υπόλοιπη βανίλια και μισό λεμόνι.
Από τις πιο όμορφες αναμνήσεις που φτιάχνεις, είναι αυτές γύρω από ένα τραπέζι στρωμένο με φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η συνταγή είναι από Βασουλα Σαλονικα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.