Συνταγές
Καλοκαίρινο γλυκό για να συνοδεύεται το απογευματινό καφεδάκι – καρπουζόπιτα
καρπουζόπιτα που με το παγωτό από πάνω είναι ότι πρέπει
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 κιλ καρπούζι καθαρό από τα κουκούτσια τα έκοψα σε κύβος, σε ένα μπολ έβαλα 1 φλ χυμό πορτοκάλι, 1 κούπα ζωμό καρπούζι, 1 Κούπα μισό μισό βούτυρο και λάδι, 1 κουτάλι μέλη, 100 γρ Ζαχαρί, τα ανακατεύουμε καλά με την σύρμα χεριού
μετά προσφέρουμε 300 γρ αλεύρι φαρινα, 1/2κγ κανέλα, 1βανίλια τα ανακατεύουμε καλά μετά έβαλα το καρπούζι το ανακατεύουμε με την σπάτουλα να πάει όμορφα παντού
το μίγμα αυτό το έβαλα σε πιρεξ βουτυρομενω το πασπαλίζουμεμε με σουσάμι και το έψησα στουσ 180* για μια ώρα
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για εξαιρετική καρπουζόπιτα – ένα νησιωτικο γλυκάκι εύκολο και γευστικό
Η Συνταγή είναι από Maria Stouka Malli – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλο ψιχα καρπουζιου κομμενη μικρα κομματακια η τριμμενη στο χοντρο του τριφτη
1 κσ κανελα
1 φλυτζανακι του καφε μελι
1 φλυτζανακι του καφε λαδι
4 κ σ ζαχαρη(αναλογα το ποσο γλυκο ειναι το καρπουζακι προσθετουμε η αφαιρουμε)
500 περιπου αλευρι φαρ….απ
σουσαμι για πασπαλισμα απο πανω κανελιτσα κ λιγο λαδακι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ολα μαζι σε λεκανιτσα κ τελος το αλευρι να γινει παχουλουλης χυλος
Σε ταψι φουρνου λαδωνουμε καλα
Ριχνουμε το χυλο
Πασπαλιζουμε με κανελα κ σουσαμι
Ραντιζουμε με λαδακι
Κ ψηνουμε στους 170 βαθμους στον αερα
Βγαζουμε οταν δουμε να ξεκολα απο τα πλαινα του ταψιου κ εχει σκουρινει το χρωμα της
Αλλοι φουρνου σε 40 λεπτα αλλοι πιο πολυ αναλογα τη δυναμη του φουρνου
Η Συνταγή είναι από Maria Stouka Malli – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.