Συνταγές
Υπέροχο το γλυκό καρπούζι. Καλοκαιρινό γλυκάκι κουταλιού κι’ όχι μόνο!
Η συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1500 γρ. φλούδες καρπουζιού, 1200 γρ. ζάχαρη, τον χυμό από 2 μεγάλα λεμόνια και φύλλα αρμπαρόριζας( εγώ δεν είχα σήμερα), αν θέλουμε.
Καθάρισα το καρπούζι, έβγαλα το πράσινο μέρος από την φλούδα και το έκοψα σε μπαστούνια! Τα έβαλα σε λεκάνη με κρύο νερό και τον χυμό από τα λεμόνια τα σκέπασα με ένα πιάτο (να είναι οι φλούδες μέσα στο νερό) και το άφησα για 4 ώρες στο ψυγείο.
Έβαλα στην κατσαρόλα φλούδες & ζάχαρη, 1 ποτήρι νερό και έβρασα για 20 λεπτά( όταν χρειάστηκε ξάφρισα).
Το έσβησα το άφησα 2 ώρες και το ξανάβρασα για 10 λεπτά! Καυτό μπήκε στα βάζα και μοιράστηκε!
Η συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Γλυκό του κουταλιού καρπούζι χωρίς ασβέστη!
Η συνταγή είναι από κ. Sofia Chalofti – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά :
-1.5 κιλό φλούδα καρπούζι καθαρισμένη
-1 κιλό ζάχαρη
-1/2 κιλού μέλι
-2 φύλλα αρμπαρόριζα
-1 ξύλο κανέλας
-5 γαρύφαλλα
-100 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
-χυμό από 2 λεμόνια
Εκτέλεση :
Κόβουμε σε μπαστουνάκια τη φλούδα και την βάζουμε σε μπολ με παγωμένο νερό και το χυμό των λεμονιών, το αφήνουμε για 3 ώρες.
Έπειτα το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε στρώσεις με τη ζάχαρη την κανέλλα και τα γαρύφαλλα. Βράζουμε για 25 λεπτά, το άφησα 24 ώρες, την επόμενη μέρα προσθέτουμε το μέλι, την αρμπαρόριζα και βράζουμε γιά άλλα 20 λεπτά ξαφρίζοντας, τέλος προσθέτουμε 2 κτγ. λεμόνι και 100 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα.
Οπως ήταν καυτό το βάζουμε σε βάζα.
Η συνταγή είναι από κ. Sofia Chalofti – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.