Συνταγές
Εξαιρετικά μπριος γεμιστά με κρέμα σοκολάτα και σταφίδες
Η Συνταγή είναι από Lianna Kortesh Kottaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Προζύμι
300γρ ζεστό γάλα
2 μαγιά
30 γρ αλεύρι
30 γρ ζάχαρη
Ζυμη
40 γρ βούτυρο
2 αυγά (το ένα για την Επικάλυψη)
660 γρ αλεύρι
1 κγ αλάτι
Κρεμα
400 γρ γάλα
40γρ βούτυρο
3 αυγά
60γρ ζάχαρη
300γρ κορν φλάουρ
3 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προζύμι
Σ’ενα μπόλ βάζουμε όλα τα υλικά για την Προζύμι τα ανακατεύουμε και το αφήνουμε σκεπασμένο για 15″
Ζυμη
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης και την Προζύμι και φτιάχνουμε ένα μαλακό ζυμαρικά.
Το αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.
Το κόβουμε σε 2 μπαλάκια, και τα ανοίγουμε σε δύο φύλλα.
Και στα δύο φύλλα θα καλύψουμε με κρέμα.
Στο ένα θα βάλουμε κομμάτια σοκολάτα και στο άλλο σταφίδες.
Θα τα τυλίξουμε σε ρόλο και τα κόβουμε όπως δείχνει ή εικόνα.
Τα αφήνουμε να φουσκώνουν τα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε στους 180 για 20′
Η Συνταγή είναι από Lianna Kortesh Kottaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για υπέροχα τρουφάκια γεμιστά με καρύδια, σταφίδες και μαλτίζες
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Cooking Tips’ Σπιτικά”
ΥΛΙΚΑ
κέικ τριμμένο 500 γ ρ περίπου (που περίσσεψε – Και όμως! ή φτιάχνετε λίγο)
1 γάλα ζαχαρούχο
150 γ ρ Σοκολάτα Γκάνας
Καρύδια
Σταφίδες
Μαλτιζες
Για το εξωτερικό
Ζάχαρη άχνη
Κακάο
Τριμμένα καρύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε το κέικ, ρίχνουμε κρύα την Γκάνας, ανακατεύουμε, προσθέτουμε λίγο λίγο το ζαχαρούχο, ανακατεύουμε, δεν θα το πάρει όλο.
Μοιράζουμε το υλικό για τα ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ μας σε 3 μέρη.
Στο ένα ρίχνουμε σταφίδες ανακατεύουμε .
Στο άλλο ρίχνουμε καρύδια, και το τρίτο το κρατούμε σκέτο, γιατί θα βάλουμε μαλτιζες.
Πλάθουμε μπαλάκια και τα περνάμε από κακάο , ζάχαρη άχνη, η τριμμένα καρυδια.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Cooking Tips’ Σπιτικά”