Συνταγές
Πολύ ωραία αφράτα και γευστικά κεκάκια με μήλα σταφίδες και καρύδια
Η συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-160 γρ. ηλιέλαιο
-180 γρ. ζάχαρη
-3 αυγά
-240 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-1/2 κτγ. αλάτι
-100 γρ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
-1 κτγ. κανέλα
-1/2 κτγ. γαρύφαλλο
-3 μήλα κομμένα σε κυβάκια
-1 φλ. καρύδια χοντροαλεσμένα
-1/2 φλ. σταφίδες
-1 βανίλια
-ξύσμα από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Χτυπάω το λάδι με την ζάχαρη να αφρατέψει. Προσθέτω και τα αυγά ένα- ένα με μια κουταλιά αλεύρι.
Μετά προσθέτω το αλάτι, την βανίλια, το ξύσμα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και στο τέλος το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι.
Σταματάω το χτύπημα, προσθέτω τα μήλα, τα καρύδια, τις σταφίδες και ανακατεύω να ενσωματωθούν.
Βάζω σε φόρμα με θήκες και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς περίπου 25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο, ή μέχρι να δοκιμάσω με ένα μαχαίρι και να βγεί στεγνό.
Αφήνω να κρυώσουν καλά.
Πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη.
Η δόση βγάζει 12 κεκάκια.
Η συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Υπέροχο και λαχταριστό γλυκό με μήλα και γρεναδίνη.
Η συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε όσα μήλα χωράει ο πάτος μίας κατσαρόλας. Πρώτα με το εξάρτημα που είναι για μήλα και μετά τα ξεφλουδίζουμε και τα βάζουμε σε νερό με λεμόνι ώσπου να τελειώσουν όλα.
Τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε μια κούπα νερό, μια κούπα ζάχαρη, μια κούπα σιρόπι γρεναδίνη και αρχίζουμε να τα βράζουμε.
Στο τέλος ρίχνω μια βανιίλια και μισό κουταλάκι ξυνό.
Κατά τη διάρκεια του βρασμού γυρίζουμε τα μάλα και από την άλλη πλευρά.
Βγάζουμε τα μάλα και το σιρόπι όταν κρυώσει το πήζω με λίγο κορν φλάουρ.
Από πάνω μπορείτε να βάλετε σαντυγί και ξηρούς καρπούς.
Η συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.