Συνταγές
Χάρμα οφθαλμών – Σήμερα θα φτιάξουμε χοιρινό στον φούρνο με πιλάφι
Πολύ ωραία συνταγή και παρουσίαση
Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω το χοιρινό μου σε πυρίμαχο σκεύος και προσθέτω λάδι, 1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί, 1 φύλλο δάφνης, μαϊντανό ψιλοκομμένο, 4 κόκκους μπαχάρι, μια κτσ. μέλι, αλάτι, πιπέρι, χυμό από ένα πορτοκάλι, ρίγανη, 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, λίγο μοσχοκάρυδο, 1 ξυλάκι κανέλλα, 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, (1 φρέσκο και 1 ξερό), 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες, λίγο μπούκοβο, λίγο μπαλσάμικο, 2 πιπεριές Φλωρίνης σε κομμάτια, 1 κτσ. μουστάρδα, πάπρικα γλυκειά.
Ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά.
Σκεπάζουμε το σκεύος μου με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες για να απορροφήσει το χοιρινό μου τα αρώματα της μαρινάδας.
Το βγάζουμε από το ψυγείο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 2 ώρες περίπου. Μισή ώρα πριν το βγάλουμε, το ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Στην συνέχεια φτιάχνω το πιλάφι μου αφού του έχουμε προσθέσει και ζουμί από το κρέας μου.
Σερβίρουμε με φύλλα φρέσκου βασιλικού και ντοματίνια
Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλά μαγειρέματα σε όλους.
Βρήκες το μέρος που μπορούμε να μοιραστούμε το πάθος μας και το μεράκι μας για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!