Συνταγές
Ένα διαφορετικό ψωμί σήμερα, με χαρουπάλευρο!
Ευωδιαστό, υγιεινό, με πολύ πλούσια γεύση και … χορταστικό!
Η Συνταγή είναι από Tatiana Danassis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
500 γραμμάρια σκληρό αλεύρι, (βιολογικό)
150 γραμμάρια χαρουπάλευρο, (βιολογικό)
400 ml. χλιαρό νερό
Μία γεμάτη κτσ. μέλι
Δύο κουταλιές της σούπας λάδι
18 γραμμάρια ξηρή μαγιά στιγμιαία, (δηλαδή 2 φακελάκια)
15 γραμμάρια αλάτι
Δυο κτσ. μαυροσούσαμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το νερό και διαλύουμε το μέλι.
Προσθέτουμε το αλάτι και μία κουταλιά ελαιόλαδο.
Κοσκινίζουμε μαζί τα αλεύρια, προσθέτουμε το μαυροσούσαμο, τη μαγιά και τα ζυμώνουμε στον κάδο του μίξερ.
Ρίχνουμε και τη δεύτερη κουταλιά λάδι και ζυμώνουμε να γίνει μία σφιχτή μπάλα που ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα πλαστικό μπολ λαδωμένο, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη, (ή με ένα καθαρό σκουφάκι μπάνιου), και την αφήνουμε μία ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Τη μεταφέρουμε σε φόρμα μακρόστενη, (του κέικ), ντυμένη με λαδόκολλα, χαράζουμε την επιφάνεια και τη σκεπάζουμε πάλι να φουσκώσει για μισή ώρα περίπου.
Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 10 λεπτά σε αυτή τη θερμοκρασία και περίπου άλλα 20 στους 180 βαθμούς.
(Πάντα ανάλογα με το φούρνο).
Η Συνταγή είναι από Tatiana Danassis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!