Συνταγές
Μούρλια λέμε.. Φανταστικό γλυκάκι με φύλλο σφολιάτα και κρέμα πατισερί
Η συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα
-6 κρόκους, από μεσαία αβγά
-270 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-1 λίτρο γάλα, 3,5%
-100 γρ. κορν φλάουρ
-1 λοβό βανίλιας
-100 γρ. βούτυρο
– Κόβουμε δύο κύκλους, (τα μέτρησα με την αποσπώμενη βάση για κέικ νούμερο 22) από 2 φύλλα σφολιάτα και το έναν κύκλο τον κόβουμε σε 16 τρίγωνα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς 15 λεπτά περίπου.
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, τη μισή ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε 100 γρ. από το γάλα, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη, τους σπόρους, τον λοβό της βανίλιας και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
Μόλις αρχίσει να βράζει το μείγμα, αφαιρούμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τον λοβό της βανίλιας και ρίχνουμε αργά στο μπολ με τους κρόκους, ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα χειρός.
Μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα και βάζουμε πάλι σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να δέσει και σφίξει η κρέμα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Η συνταγή για την κρέμα είναι του Άκη Πετρετζίκη.
Συναρμολογούμε το γλυκό στρώνοντας το ολόκληρο φύλλο, (αφού τα έχουμε ψήσει) κάτω στη φόρμα, βάζουμε γύρω-γύρω μπισκότα Παπαδοπούλου βουτώντας τα 1- 2 δευτερόλεπτα σε γάλα.
Μετά αδειάζουμε την κρέμα, (ζεστή κρέμα) και από πάνω βάζουμε τα τρίγωνα κομμάτια. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να κρυώσει καλά .
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Η συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.