Συνταγές
Πανέμορφα και πεντανόστιμα ζαμπόνοτυροπιτάκια τριαντάφυλλο με σφολιάτα
Η συνταγή είναι από Ioanna Koulouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 πακέτο σφολιάτα
-10 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
-10 φέτες τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε λωρίδες τη σφολιάτα βάζουμε μία φέτα ζαμπόν κομμένη στα 3 αντίστοιχα και το τυρί, διπλώνουμε.
Ξεκινάμε να κάνουμε ρολό και βγαίνει ένα τριαντάφυλλο, βάζουμε σε θήκες cupcakes με χαρτάκι ή χωρίς, μπορούμε αν θέλουμε να τα περάσουμε με αυγό χτυπημένο ή λίγο λαδάκι δεν είναι προαιρετικό.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 με 25 λεπτά.
Η συνταγή είναι από Ioanna Koulouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Υπέροχες ζαμπονοτυρόπιτες με ωραία γέμιση καλοψημένες και σίγουρα πεντανόστιμες.
Η συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για το φύλλο
-1 ποτήρι γάλα χλιαρό 200 ml.
-1 φακ. μαγιά
-1/2 φλ. ελαιόλαδο 100 ml.
-1 αυγό
-1 κτγ. ζάχαρη
-1 κτγ. αλάτι
-1 φαρίνα κόκκινη 500 γρ.
Για την γέμιση
-σάλτσα ντομάτας
-τυρί που λιώνει γκούντα ενταμ
-ζαμπόν σε φέτες
-1 κρόκος αυγού για το άλειμμα
-λίγο σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα με την μαγιά και την ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Μετά προσθέτουμε το αυγό, το λάδι, το αλάτι και την φαρίνα, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε μια ώρα να φουσκώσει. Χωρίζουμε την ζύμη σε 20 μπαλάκια. Σε ελαφριά αλευρωμένη επιφάνεια παίρνουμε 2 μπαλάκια ανοίγουμε 2 φύλλα, βάζουμε στο ένα σάλτσα ζαμπόν τυρί και κλείνουμε με το άλλο.
Τα αλείφουμε με το αυγό και ρίχνουμε σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Η δόση αυτή βγάζει δέκα ζαμπονοτυρόπιτες.
Η συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.