Συνταγές
Πολύ ωραία εύκολα και δροσερά τρίγωνα σφολιάτας
Η Συνταγή είναι από – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 συσκευασία φύλλα σφολιάτας
30γρ ζάχαρη
200γρ τυρί κρέμα
1 αυγό
200γρ κρύα κρέμα γάλακτος 35%λιπαρα
Προαιρετικά Φρέσκιες Φράουλες ή ό,τι άλλο δροσερό φρούτο σας αρέσει
Για το σιρόπι:
200γρ νερό
200γρ ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Βγάζουμε τα φύλλα κρούστας από το ψυγείο και τα αφήνουμε 5-8 λεπτά περίπου στον πάγκο για να μην είναι πολύ κρύα και μας σπάσει.
2) Ανάβουμε τον φούρνο στους 180* βαθμούς για να προθερμανθεί.
3)Σε ένα μπολάκι βάζουμε ένα αυγό και προσθέτουμε 1κ.γλ νερό για να το αραιώσουμε.Με ένα πιρούνι το χτυπάμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.
4)Στο ταψί του φούρνου βάζουμε μια λαδόκολλα και το αφήνουμε στην άκρη.
5) Ξεδιπλώνουμε τα δύο φύλλα σφολιάτας που έχει η συσκευασία κατά μήκος στα δύο.Ετσι θα έχουμε 4 μικρότερα και μακρόστενα φύλλα.
6)Στα δύο από αυτά απλώνουμε με ένα πινέλο από το αυγό που χτυπήσαμε πριν.
7)Πασπαλιζουμε με λίγη ζάχαρη σε όλη την επιφάνεια και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο από πάνω.
Πιέζουμε λίγο με τα χέρια μας να ενωθούν τα φύλλα.Κοβουμε σε 4-5 ίσα κομμάτια και έπειτα κόβουμε διαγώνια το κάθε κομμάτι ώστε να δημιουργηθούν τρίγωνα.
9)Τα βάζουμε όλα μέσα στο ταψί αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους για να μην κολλήσουν στο ψήσιμο.
10) Ψήνουμε στον προθερμανσμένο φούρνο στην μεσαία σχάρα για 15-20λεπτα
11)Tip❗:Αν βάλετε δύο ταψιά ταυτόχρονα τότε ίσως πάρει λίγο χρόνο παραπάνω στο ψήσιμο.Θα βάλετε σε μεσαία σχάρα και στην προτελευταία σχάρα.
12Αφου τα βγάλετε από τον φούρνο περιμένουμε να κρυώσουν.
Για το σιρόπι:
13) Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη και το νερό.Ανακατεύουμε λίγο στην αρχή πριν πάρει βράση και το αφήνουμε σε δυνατή προς μέτρια φωτιά.
14)Με το που πάρει βράση μετράμε ένα λεπτό και βγάζουμε από την φωτιά.
Για την κρέμα:
15)Βάζουμε 1κ.σ ζάχαρη σε ένα μπολ μαζί με το τυρί κρέμα.
16) Χτυπάμε με το μίξερ να ομογενοποιηθούν και έπειτα προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος.
17) Συνεχίζουμε το δυνατό χτύπημα με το μίξερ μέχρι να έχουμε μια βελούδινη και παχιά κρέμα σαντιγί τυριού.
Στήσιμο:
18)Κόβουμε στην μέση τα σφολιάτας και τα βουτάμε για ελάχιστα δευτερόλεπτα στο ζεστό σιρόπι.Τα βουτάμε και από τις δύο πλευρές και τα αφήνουμε σε μια σχάρα να στραγγίξουν.
19)Κόβουμε σε λεπτές φέτες τις φράουλες ή όποιο άλλο δροσερό φρούτο μας αρέσει.
20)Με ένα κουτάλι ή με το κορνέ ζαχαροπλαστικής βάζουμε λίγη από την κρέμα πάνω στο ένα μέρος από το κάθε τρίγωνο.
21) Βάζουμε το φρούτο σε όλη την επιφάνεια και ακουμπάμε ελάχιστη από πάνω για να κολλήσει και το δεύτερο φύλλο.
22) Τέλος ακουμπάμε το άλλο μέρος του τριγώνου και είμαστε έτοιμη να σερβίρουμε.
23) Διατηρούμε στο ψυγείο για να είναι δροσερά και πεντανόστιμα.
Η Συνταγή είναι από – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.