Συνταγές
Γρήγορη & εύκολη συνταγή – μήλα γεμιστά ψημένα στον φούρνο
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Για 4 μερίδες
Υλικά:
4 μήλα όπως Honeycrisp ή pinklady– έβαλα βιολογικά
1/2 φλ. Βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλ. βρόμη
1/4 φλ. καστανή ζάχαρη ή μέλι – έβαλα μέλι
1/4 φλ. ψιλοκομμένα πεκάν ή καρύδια ή φουντούκια
1 κουτ. γλυκού κανέλα Κεϋλάνης
1/4 κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 πρέζα αλάτι – όσο χωράει στα δυο δάχτυλα
Προαιρετικά για το σερβίρισμα:
Παγωτό
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στις αντιστάσεις.
Αφαιρούμε τον πυρήνα του μήλου, δημιουργώντας χώρο για τη γέμιση, χωρίς να κόψουμε το κάτω μέρος.
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε μαζί το βούτυρο, τη βρόμη, την καστανή ζάχαρη ή το μέλι, τα πεκάν, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, και το αλάτι. (Προκύπτει μια πάστα).
Γεμίζουμε το μείγμα βουτύρου ομοιόμορφα σε κάθε μήλο.
Τοποθετούμε τα μήλα σε ένα μικρό ταψί και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για 30 λεπτά στην χαμηλή σχάρα του φούρνου, και μετά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
Ανεβάζουμε τα μήλα στην μεσαία σχάρα, και συνεχίζουμε το ψήσιμο ξέσκεπα, μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα, και να σιροπιάσει το εσωτερικό τους, άλλα 20 – 30 λεπτά. Απολαύστε τα ζεστά, μαζί με παγωτό αν θέλετε.
Εναλλακτικά ή επιπρόσθετα στη γέμιση μπορείτε να βάλετε κι αποξηραμένα φρούτα, όπως σταφίδες ή κράνμπερι.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Από τις πιο όμορφες αναμνήσεις που φτιάχνεις, είναι αυτές γύρω από ένα τραπέζι στρωμένο με φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!