Συνταγές
Υπέροχοι Κουραμπιέδες!! Χρόνια πολλά σε όλους!!!!
Η Συνταγή είναι από Άντζελα Σκαλτσά– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
Μισό κιλό Βουτηρο φρέσκο
3/4 ποτηριού ζάχαρη άχνη
2 βανιλιες
1αυγο ολοκληρο
Μισό κρασοποτηρο λικέρ μαστιχα
που μέσα έχουμε δυαλισει μισό κ.γ σόδα
200γρ αμύγδαλα καβουρντισμενα!
2με3 σταγονες αρωμα ανθονερο
800 με 850 γρ αλευρι
Άχνη για πασπαλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε το βουτηρο πολύ καλά να ασπρισει μετά προσθετουμε την ζαχαρη το αυγο το άρωμα το λικέρ τα αμυγδαλα και τέλος το αλεύρι
Δεν ζυμώνουμε απλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικα
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς 20-25 λεπτα
Μόλις κρυώσουν πασπαλίζω με ζαχαρη άχνη
Η Συνταγή είναι από Άντζελα Σκαλτσά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Εδώ είναι οι πιο εύκολοι και γευστικοί κουραμπιέδες από την Τζένη Τσανακτσίδου
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ:
600 γρ βουτυρο παγωμενο αναμικτο προβειο-αγελαδινο,250 γρ αμυγδαλα καβουρδισμενα στους 160 βαθμους για 15 λεπτα,2 κ.γ.μπεικιν παουντεε,4 βανιλιες,220 γρ αχνη ζαχαρη,60 ml κονιακ,1.200 γρ αλευρι για ολες της χρησεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Δουλευουμε το βουτυρο-αχνη για 20 λεπτα
Προσθετουμε βανιλιες-μπεικιν-κονιακ
Ριχνουμε τα αμυγδαλα ανακατευουμε 1 λεπτο
Συνεχιζουμε προσθετουμε το αλευρι σιγα σιγα και ζυμωνουμε
Πλαθουμε και τοποθετουμε σε λαδοκολα στο ταψι
Τα παταμε πανω με το δαχτυλο των χεριων και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 25 με 30 λεπτα!Βαζουμε στον παγκο μια λαδοκολλα ριχνουμε 2 σακουλακια αχνη ζαχαρη τα βαζουμε πανω αφου εχουν μισοκρυωσει και παταμε με το χερι το καθενα γυρω-πλαγια
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”