Συνταγές
Το ωραιότερο γλυκό κολοκύθι και ποιος είναι ο σωστός τρόπος να το φτιάξατε
Η συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κολοκύθα άσπρη για γλυκό
ασβεστόνερο ,ξυνό, ζάχαρη, νερό αμύγδαλα ασπρισμένα, (προαιρετικά), βανιλιες, αρμπαρόριζα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το κολοκύθι και το κόβουμε σε κομμάτια.
Εχουμε διαλύσει τον ασβέστη σε νερό, τον σουρώνουμε και τον αδειάζουμε σε λεκάνη προσθέτοντας και νερό.
Βάζουμε μέσα τα κομμάτια από το κολοκύθι.
Το αφήνουμε περίπου 3 με 4 ώρες. Το βγάζουμε και το πλένουμε πολύ καλά. Βάζουμε νερό σε κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα το κολοκύθι, μόλις πάρει βράση χύνουμε το νερό.
Βάζουμε καθαρό και ξαναβράζουμε. Αυτό το κάνουμε τρείς φορές. Το βάζουμε μετά σε λεκάνη με νερό και ρίχνουμε το ξυνό. Το αφήνουμε περίπου 30 λεπτά .
Στη συνέχεια το ρίχνουμε σε σουρωτήρι και το αφήνουμε να στραγγίσει καλά. Βάζουμε σε κάθε ένα κομμάτι από ένα αμυγδαλάκι.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό να πάρει μία βράση και ρίχνουμε το κολοκύθι, τις βανίλιες και τα φύλλα της αρμπαρόριζας.
Το αφήνουμε ένα βράδυ και δένουμε το σιρόπι την επομένη. Για 30 κομμάτια κολοκύθι, 1 κιλό ζάχαρη με 1,5 ποτήρια νερό.
Η συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Γιατί απλά στο σπίτι μπορείς να μαγειρέψεις τα πάντα!