Συνταγές
Τραγανό τραγανό όλο γλυκά – γλυκό του κουταλιού κολοκύθι με ωραίο δέσιμο και χρώμα
Η Συνταγή είναι από Ευδοκία Παπαμακαρίου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
Για 55 κομμάτια κολοκύθι όπως θέλουμε το κόβουμε, εγώ το έκοψα τετράγωνα κομμάτια και έκανα και χώρια πιό μικρά κομμάτια, 2 κτσ. ασβέστη, 2 κιλά ζάχαρη, 1 κουτ. κοφτή του γλυκού ξυνό, 2 βανίλιες, 1 κτσ. γλυκόζη, και 3,5 ποτήρια νερόι
Εκτέλεση:
Καθαρίζω το κολοκύθι, και το κόβω όπως θέλω εγώ.
Σε μια λεκάνη βάζουμε τον ασβέστη που τον λιώνουμε καλά στο νερό και μετά τον σουρώνουμε σε μια άλλη μεγάλη λεκάνη.
Ριχνουμε τα 55 κομμάτια κολοκύθι και νερό μέχρι να τα σκεπάζει, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε 4 ώρες, μετά το ξεπλένουμε καλά να φύγει ο ασβέστης και το βράζουμε 20 λεπτά την κάθε φορά και αλλάζουμε νερό, αυτό το κάνουμε 3 με 4 φορές βλέπουμε μέχρι να μαλακώσει. Μετά το σουρώνουμε και το βάζουμε σε πετσέτα κάτω και πάνω για μια ώρα να φύγουν τα πολλά υγρά.
Γεμίζουμε το κάθε κομμάτι από ένα καβουρδισμένο αμυγδαλο. Τέλος σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη, το νερό και το κολοκύθι και το βάζουμε να βράσει με σκεπασμένο το καπάκι της.
Οταν πάρει βράσει σε 30 λεπτά εμένα ήταν έτοιμο, λίγο πριν γίνει έριξα το ξυνό, την βανίλια, και την γλυκόζη.
Η Συνταγή είναι από Ευδοκία Παπαμακαρίου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Γιατί, όποια συνταγή και να μαγειρέψουμε, για όποιον λόγο κι αν αποφασίσουμε να την ετοιμάσουμε, είναι γεγονός ότι θα είναι πιο νόστιμη όταν τη μοιραζόμαστε μαζί με εκείνους που αγαπάμε.