Συνταγές
Το γλυκό κολοκύθι έχει επιτυχία όταν έχει χρυσαφένιο χρώμα και είναι τραγανό
Η συνταγή είναι από Boula Mpeza – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
Για 30 κομμάτια κολοκύθι, ενάμιση κιλό ζάχαρη, (6 νεροπότηρα) και 5 ποτήρια νερό, χυμό ενός λεμονιού, 200 γρ. γλυκόζη, βανίλιες αρμπαρόριζα ότι άρωμα σας αρέσει προαιρετικά.
Εκτέλεση:
Αφού καθαρίσουμε και κόψουμε την κολοκύθα σε κομμάτια, τρυπάμε με ένα πιρούνι κάθε κομμάτι, δύο- τρία σημεία του ώστε να μπει ωραία μέσα το σιρόπι και τα βάζουμε σε νεράκι που έχω διαλύσει μια κουταλιά σούπας ασβέστη, (σε ασβεστόνερο) για 5 ώρες ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Κατόπιν ξεπλένουμε πολύ καλά τα κομμάτια και τα ζεματίζουμε δύο φορές να βράσουν δύο- τρία λεπτά την κάθε φορά και τα βάζουμε σε παγωμένο νερό με ξινό μια κτγ. για μία ώρα.
Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για πέντε λεπτάκια και αφού έχουμε βγάλει και ξεπλύνει ελαφρώς τα κομμάτια κολοκύθι, τα ρίχνουμε στο σιρόπι και βράζουμε για μισή ωρα βγάζοντας τον αφρό.
Σβήνουμε και αφήνουμε ένα βράδυ και την άλλη τελειώνουμε το δέσιμο του γλυκού ρίχνοντας μέσα την γλυκόζη, το χυμό λεμονιού, βανίλιες ή αρμπαρόριζα.
Η συνταγή είναι από Boula Mpeza – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Από τις πιο όμορφες αναμνήσεις που φτιάχνεις, είναι αυτές γύρω από ένα τραπέζι στρωμένο με φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..