Συνταγές
Τι μου θυμίζεις τώρα! ντοματάκι γλυκό όπως της μαμάς με φιστίκι αράπικο ψημένο στο τέλος μέσα
Η Συνταγή είναι από Zeta Gouskou C– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε.Χαράζουμε ελαφριά το επανω μέρος και τρυπάμε με μια οδοντογλυφιδα εκει που ηταν το κοτσάνι και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι η λεκανιτσα Ξεματαμε σε κατσαρόλα που βράζει 5 λεπτά τα σουρώνουμε και τα βάζουμε απ ευθείας σε πολύ παγωμένο νερό.
Ξεφλουδιζουμε. Κάνουμε το σιρόπι ένα προς ένα ζάχαρη νερό ρίχνουμε γαρίφαλα αρμπαρόριζα ένα μικρό φυλλαράκι ( εγώ έβαλα και πολύχρωμα πιπεριά μπαλίτσες) ρίχνουμε και αν χρειαστεί ανακατεύουμε προσεκτικά αν χρειαστεί ξαφρισμα
το κάνουμε με ένα μικρό σουρωτήρι. Βάζουμε πρώτα τα ντοματινια στα βάζα και μετά το σιρόπι και τουπαρουμε και αφήνουνε μέχρι να κρυώσουν. Το γλυκάκι είναι υπέροχο τις συμπεριφορές μας να προσέχουμε.
*αφυδατώνεται από μέσα και απ έξω τραγανά δεν μου αρέσουν την ίδια δουλειά κάνει το λεμόνι και το ξίδι για όποιον θέλει μια σταθερότητα. Πάντως σε διαβεβαιώ ότι είναι ολοζώντανο το ντοματινι και ότι γλυκό και αν κάνω.
πρεπει να κατσει οπως και για την αλισιβα (σταχτονερο )
Απλά να διαλυθεί σωστά. Τώρα ο ασβέστης είναι σαν κρέμα καθαρός κι όχι πέτρα με σκουπίδια όπως παλια
**θέλει προσοχή όντως και σχολαστικοτητα. Πλύσιμο καλο μετά. Πια ο ασβέστης είναι λιωμένος. 1 κ.σ στο κιλό φρούτο και νερό να στεπαζεται καλά αλλά οκ είπαμε γούστα. Δεν βλέπω τα μεγάλα ντοματινια που κάνουμε σάλτσα, οπότε όσα έχεις και δίχρωμα κιολας είναι τα κατάλληλα
Η Συνταγή είναι από Zeta Gouskou C – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.