Συνταγές
Πολύ νόστιμη κις με ντοματίνια και φέτα
Η Συνταγή είναι από Papathanasiou Micro Dairy – Τυροκομικά.
(8 μερίδες)
Υλικά
Για τη βάση
175γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν επιπλέον για το άνοιγμα του φύλου
1 κ.γ. αλάτι
75 γρ. βούτυρο, κομμένα σε κύβους και επιπλέον για την ταρτίερα
50 ml κρύο νερό
Για την γέμιση
250γρ. Παπαθανασίου φέτα Π, θρυμματισμένη
1/2 φλ. ντοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
4 μεγάλα αυγά
50 ml γάλα
200ml φρέσκια κρέμα
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
μερικά φρέσκα φύλλα θυμαριού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να φτιάξουμε τη ζύμη, κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
Τρίβουμε το βούτυρο με το βούτυρο.
Προσθέτουμε το νερό και πλάθουμε μέχρι να σχηματιστεί μια σταθερή ζύμη.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια ελαφριά αλευρωμένη επιφάνεια και τοποθετούμε σε μια ταρτιέρα 22cm.
Δεν κόβουμε τις άκρες της ζύμης και την ξανατοποθετούμε στο ψυγείο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C.
Βγάζουμε την ταρτιέρα μας από το ψυγείο και βάζουμε στη βάση της ζύμης χαρτί ψησίματος και στη συνέχεια το γεμίζουμε με φασόλια. Ψήνουμε “τυφλά” για 20 λεπτά. Αφαιρούμε τα φασόλια και το χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στο φούρνο για άλλα 15 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη.
Χαμηλωνουμε την θερμοκρασία στον φούρνο στους 170C.
Κτύπάμε τα αυγά με το γάλα και την κρέμα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το πιπέρι. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση του κις μας.
Πασπαλίζουμε την φέτα, τα ντοματίνια και το θυμάρι και κόβουμε τα άκρα της ζύμης.
Ψήνουμε για 60-70 λεπτά, ή μέχρι να δέσει και να ροδίσει.
Αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι από Papathanasiou Micro Dairy – Τυροκομικά.