Συνταγές
Δοκιμάστε και εσείς να φτιάξετε την ανοιχτή πίτα κις λορέν
Η Συνταγή είναι από Hara Dimitriadou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
1½ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι αλάτι
Πιπέρι
½ κούπας κρύο βούτυρο
Νερό όσο πάρει
Για τη γέμιση
150-200 κασέρι τριμμένο
6-7 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
Βασιλικό ψιλοκομμένο
3 αυγά
250-300ml κρέμα γάλακτος
Πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΈΛΕΣΗ..
Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια και δουλεύουμε το μείγμα με τα δάχτυλα, να γίνουν τρίμματα σαν του τραχανά.
Προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί και ζυμώνουμε 1 λεπτό να γίνει μια λεία ζύμη που να μη κολλάει στα δάχτυλα.
Δεν πρέπει να το ζυμώσουμε πολύ για να γίνει η ζύμη τριφτή και αφράτη.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήνουμε να σταθεί 1 ώρα στο ψυγείο. Την απλώνουμε σε μια ταρτιέρα καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα και στρώνουμε με τα χέρια να ισιώσει.
Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον να βγει το λίπος του και να γίνει κριτσανιστό. Αραδιάζουμε το κασέρι επάνω στην τάρτα.
Ρίχνουμε το μπέικον και πασπαλίζουμε με το βασιλικό. Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε την τάρτα. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
Ψήνουμε την τάρτα στους 180°C 45 λεπτά περίπου ή ώσπου να ψηθεί η ζύμη και να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρετε ζεστή.
Η Συνταγή είναι από Hara Dimitriadou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.